luni, 12 februarie 2018

Nu-i rău: PSD-ul, băgat în corzi de un fals membru de partid!


          Amendă sau închisoare între 3 luni și 2 ani. Aceasta este pedeapsa prevăzută de Codul Penal pentru falsul în înscrisuri oficiale. Este și pedeapsa pe care juristul Cezar Nicuță, omul lui Costică Macaleți, propulsat de acesta la conducerea Urban Serv SA Botoșani (și nu numai), o riscă în cazul în care a comis un fals în declarațiile de interese depuse în 2017, așa cum consideră conducerea oficială a PSD Botoșani.
          Concret, Nicuță, alias Mussolini de la Urban Serv, ar fi declarat în fals că este membru al PSD, lucru negat categoric de cele mai autorizate voci ale organizației județene a partidului de guvernământ. Conform acestor surse, omul lui Macaleți (soția sa este consilier la cabinetul președintelui CJ) a depus o adeziune la PSD, dar aceasta nu ar fi parcurs pașii statutari pentru ca Nicuță să devină efectiv membru cotizant al partidului: discuția în cadrul organizației, primirea prin vot a noului membru și înscrierea acestuia în baza de date electronică a PSD.
          Discuțiile referitoare la statutul lui Cezar Nicuță și la posibila infracțiune prevăzută de Codul Penal comisă prin declarațiile de interese completate au apărut după ce pesediștii botoșăneni au constatat că personajul scos din joben de Costică Macaleți produce prejudicii de imagine fără precedent partidului, la nivel de Botoșani. La ultima ședință de consiliu municipal, PSD-ul majoritar a fost ținta ironiilor presei și ale consilierilor PNL ca urmare a conflictului fratricid dintre directorul general și directorul adjunct de la Urban Serv. Principiul? Unul foarte simplu: ”voi i-ați pus și pe unul, și pe celălalt, iar acum se ceartă între ei, se denunță la DNA, discută de incompetență și corupție, de demisii” etc, etc.
          Fără a fi recunoscut, așadar, de toată lumea ca membru PSD, Nicuță face țăndări imaginea triumfătoare cu care se străduiește partidul să defileze în fața botoșănenilor. În plină campanie de arătare cu degetul a ”infamului binom” DNA-SRI, juristul propulsat de Macaleți spre trei consilii de administrație și ATOP (toate, poziții remunerate din bani publici!) găsește de cuviință să apeleze cu maximă încredere la procurorii DNA Suceava (a se citi: ”să dea în gât” sau ”să denunțe” alți pesediști...) și să se laude public cu asta, ignorând orice discurs referitor la ”statul paralel” sau la alte ghidușii socialiste de acest gen. Mai rămâne doar să-și convingă și tovarășii de drum că DNA-ul este, pe bune, o instituție de toată isprava, care poate pune ordine în fiefurile de ”corupție” ale partidului.
          Același personaj explică, tot în ciuda partidului din care pretinde că face parte, motivele pentru care Urban Serv a ajuns într-o situație economică proastă și este absolut necesar (citez, ”pentru evitarea unui dezastru”!) ca botoșănenii să plătească, prin municipalitate, mai mulți bani pentru serviciul de salubrizare. Creșterea exponențială, din pix, a salariului minim pe economie, scumpirea substanțială a energiei electrice și a combustibilului sunt argumentele concrete la care apelează (tot public, firește - hahahaahaaaaa!) Cezar Nicuță. Adică exact acele subiecte tabu pentru PSD, care nu contenește să se laude cu beneficiile fără limite ale propriilor guvernări (că am ajuns deja la trei în ceva mai mult de un an). Mai trebuie doar să spună cu subiect și predicat că PSD e ciuma roșie ca să fie complet tacâmul.
          Apărut de nicăieri în posturi (sinecuri...) la care râvneau membri cu state vechi ai PSD-ului botoșănean, plasat cu consecvență pe poziții publice opuse celor ale partidului roșu, producând un scandal care pune formațiunea condusă de senatoarea Doina Federovici în poziții ridicole în fața adversarilor politici și a presei (în ciuda majorităților obținute în alegerile din 2016), așa-zisul membru de partid Cezar Nicuță a fost deja lăsat din brațe de toată lumea. Mai puțin de ”tătucul” Macaleți, inventatorul său, deși nici asta nu e sigur la infinit, dacă lui Costică de la CJ chiar îi pasă de propriul partid...
          Una peste alta, Benito este, clar, pe făraș, așa cum scriam și într-o postare anterioară. Chestiune de zile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!