miercuri, 26 aprilie 2017

Viață de bugetar: pomana din pungile goale


          Angajații instituțiilor de mediu din Botoșani intră în grevă, nemulțumiți că au fost uitați de guvernanți la creșterea salariilor. Fief pesedist de tradiție, de la Costică Macaleți și până la Răzvan Rotaru, Mediul (și agenția, și  garda) nu poate accepta incompetența heirupistă cu care a fost sărit din schemă atunci când s-au dat bani cu nemiluita în alte sectoare bugetare.
          Nici cei de la Mediu, nici bugetarii din alte domenii nu și-au crescut peste noapte performanțele pentru a primi salarii majorate substanțial. Dar dacă tot ”se dă ceva”, ei de ce să fie săriți? Pomana de la buget, meritată sau nu, se cuvine, logic, să fie împărțită tuturor. Dacă era vorba de criterii care să țină de meritocrație, în urma cărora să fie mai bine plătiți strict oamenii cu performanțe mai bune, dovedite prin rezultate, era altă poveste. Așa, însă, e firesc ca toată lumea angajată la stat să vrea creșteri salariale. Pur și simplu! OK, noi nu le merităm, dar ce, ăilalți le meritau???
          Durerea funcționărimii botoșănene de la Mediu e cu atât mai mare, cu cât sunt ignorați chiar de cei pe care i-au ținut în brațe, pe care i-au pupat în dos și cărora le-au executat ordinele (inclusiv pe cele abuzive, discriminatorii în funcție de culoarea politică a primarilor, de exemplu) fără crâcnire ani și ani în șir. Și acum? Cum să fie uitați de la pomana din bani publici tocmai ei? Păi nu se duce dracului toată logica după care funcționează (strâmb, dar ce contează?!?) aparatul bugetar din țara asta, inclus și folosit în jocurile de partid ale unora sau altora?
          Monumental în tot acest context este autismul de care dau dovadă șefii roșii de până mai ieri ai angajaților de la Mediu, amintiții Macaleți și Rotaru. Dinspre cei doi corifei ai social-democrației botoșănene nu transpare nicio vorbuliță despre nemulțumirile celor pe care i-au condus. Măcar de compătimire, dacă nu le dă voie partidul să-i încurajeze efectiv și să se solidarizeze cu greva lor. Și, dacă președintele CJ-ului ignoră complet tot ce ține de mediu, ”Chinezul” vrea să demonstreze că rămâne conectat la domeniul pe care l-a păstorit (politic, că profesional...) ani de zile, dând comunicate publice pompoase despre pungile de plastic, care e musai să devină oleacă mai biodegradabile (și mai scumpe!) grație eforturilor lui parlamentare. Păi cum să nu le sară muștarul greviștilor când aud despre ce îi arde ăluia acuma? Ce, sunt mai importante amărâtele alea de pungi decât salariile lor?
          Lasă, lasă, că mai vin ei, pesediștii, cu ordine șoptite de amendare țintită a primarilor liberali, c-or să vadă ei, dacă nu ne fac parte la pomana bugetară, 'tu-i pungile și biodegradarea mă-sii de treabă...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!