joi, 27 aprilie 2017

Dormim liniștiți: PSD veghează!


          O întreagă pleiadă de experți și de analiști economici atrag atenția pe tonuri cât se poate de grave asupra deteriorării accentuate a cifrelor care oglindesc evoluția macroeconomică a României. Auzim tot mai des că suntem înscriși - prin populismul și iresponsabilitatea guvernanților PSD - pe coordonate extrem de asemănătoare celor din anii 2008-2009, fără ca acum să mai fie vorba de efectele vreunei crize globale.
           La polul opus, miniștrii Cabinetului Grindeanu și întregul noian de comunicate pe care îl deșartă în mediul public propaganda pesedistă ne asigură că putem dormi liniștiți fiindcă oamenii tătucului suprem Liviu Dragnea veghează.
          Bun! Și noi ce-ar trebui să înțelegem de aici? Sau, mai exact, pe cine ar trebui să credem? Experții sau partidul? Cred că răspunsul e evident pentru orice om cu scaun la cap. Și, cu cât vom reacționa mai repede, cu atât vom salva mai mult din ce se mai poate salva, evitând, poate, o criză de proporții cu care ne vom confrunta aiurea, doar din cauza iresponsabilității unor politicieni fără scrupule.
          Dar, chiar dacă nu i-am crede pe experți, așteptând mai multe date și informații, tot ar merita, cred, să medităm la profilul unora dintre indivizii care decid, în această perioadă, ce se va întâmpla cu viața noastră. Știu și eu? Când mi-o imaginez pe Lia Olguța scriind și tăind din pix fel de fel de cifre uriașe la Ministerul Muncii, ca și cum ar completa integrame de o stea, pe un Petre Daea uneltind fel de fel de vizite în miez de noapte pe la fermieri din țara asta, cu care să bată palma pentru afaceri numai de ei știute ori pe un (mai mărunțel) consultant gândind politicile financiare ale acestei țări, pre numele lui mirenesc Ovidiu Portariuc... Pfuai de capul și de zilele noastre!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!