sâmbătă, 22 aprilie 2017

Back in business!


          După luni în șir de lovituri dure încasate în plan personal - de parcă soarta s-ar fi încrâncenat să-mi aducă aminte că mă poate arunca oricând de colo, colo, ca pe un fulg de găină prins de rafalele cinice ale unui vânt rebel - îmi propusesem să revin la obișnuința de a-mi da cu părerea pe bloguleț despre toate cele ce ni se întâmplă, bune și rele, undeva, după lâncezeala generală care ne cotropește la Paști și în minivacanța de 1 Mai. Se petrec, însă, în aceste zile, o sumedenie de lucruri importante, asupra cărora mi se pare că trebuie să mă aplec, pentru a le pune cu penseta sub microscop și a le diseca la rece, cu bisturiul, în fâșiuțe transparente. Acum voi trece doar câteva subiecte în revistă, urmând să revin pe îndelete asupra lor.
          * Cele două partide mari și late, singurele care există, de fapt, la Botoșani, traversează delicatul moment al alegerilor interne. Fiind poreclite ”interne”, alegerile sunt tratate de cei în cauză, adică de politicienii nației botoșănene, ca o trebușoară care nu îi privește nicicum pe aborigenii de rând, apolitici, băgați în seamă doar din patru în patru ani, când trebuie să voteze ce li se pune în față, pe liste. Așa se face că reapar cu nesimțire în prim-plan fel de fel de figuri sinistre, care tocmai ce și-o luaseră zdravăn peste bot de la electorat la parlamentarele din 11 decembrie. Nici la PSD, nici la PNL nu se pune problema imaginii publice a candidaților, singurul criteriu fiind apartenența la o gășculiță de partid mai mult sau mai puțin mare și tare. Carevasăzică, fiecare cu grupul lui organizat sau, dacă preferați, cu bisericuța lui, din care, dacă e membră de partid, face parte desigur și mama lui, putând fi definită așadar, cu temei, ca bisericuța mamei lui. Azi și mâine, că astea nu durează prea mult, variind strict în funcție de interesele personale de moment ale celor în cauză...
          * La nivel național, pesediștii o ard în continuare iresponsabil, cu comunicate cretine despre proiecte grandioase (gen impozitul pe gospodărie) de care se va alege praful, dar care le iau mințile nătângilor, oferindu-le lui Dragnea și alor lui liniștea iliesciană de care au atâta nevoie pentru a-și umple desăgile. Liberalii și restul lumii politice autohtone continuă să navigheze absolut la întâmplare, orbecăind aiurea pe tulburile ape ale politicii românești. Cum ar veni, insistă să își păstreze rolul de simplu decor amorf pentru tot ceea ce se petrece în societate.
          Dar despre toate astea, ca și despre ”mărunțișurile” cu care suntem îndemnați să ne umplem timpul, de la zilele orașului, până la grija de-a dreptul elodiană pentru aducerea în țară a unuia ca Ghiță, vom avea tot timpul să discutăm cât se poate de aplicat de azi încolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!