luni, 5 decembrie 2016

PNL-ul se sinucide cu o supradoză de Verginel


          Personajul politic care, prin simpla sa prezență pe un loc eligibil, transformă întreaga listă de candidați a unui partid politic important într-o glumă sinistră este, fără doar și poate, Verginel Gireadă. Liberalii botoșăneni se umplu efectiv de ridicol propunând un asemenea specimen pentru un al doilea mandat în Camera Deputaților. De altfel, cu excepția (absolut notabilă!!!; notabilă, dar tot excepție...) a lui Cristian Achiței, întreaga panoplie de eligibili a ”marilor peneliști” este făcută parcă anume pentru a zădărnici orice șansă de obținere a unui scor rezonabil pe 11 decembrie. Dacă i-ar fi pus pe adversarii din PSD să le facă așa cum le convine listele de candidați, rezultatul ar fi fost aproape identic, aceștia neavând altceva de făcut decât să extragă din șirul de penibili aflați pe poziții teoretic eligibile doar excepția amintită, Cristi Achiței. Dar să revenim la Verginel...
          Omul ăsta ar fi trebuit să dispară de mult din viața publică dintr-o sumedenie de motive. Dacă la capitolul avere colosală (făcută în timpul mandatelor succesive de primar la Mihai Eminescu și de parlamentar) putem găsi exemplare similare prin mai toate partidele, Verginel Gireadă face notă distinctivă prin faptul că e singurul politician de acest gen care a fost deja condamnat penal, definitiv și irevocabil, dar continuă ”să se afle în cărți” atunci când vine vorba de împărțirea cașcavalului politic. Ce criterii de integritate, ce bla-bla-uri cu anticorupția, ce asocieri cu ”prea-cinstitul Guvern Cioloș” și alte glume din astea, când tu îl expui la loc de cinste pe taraba electorală pe condamnatul Verginel???
          Prostia și incultura devenite legendare la Botoșani ale individului de care discutăm ne-au făcut de râs pe toți la nivel național, după ce Gireadă s-a apucat să dea interviuri ca deputat ales al acestui județ în mass-media bucureșteană. Ridiculizat (pe bună dreptate!) de nenumărate ori de jurnaliști, Verginel nu prididește să se laude de cât de deștept a devenit el subit în cap după ce a luat bacalaureatul la bătrânețe. Atât de deștept, încât nu s-a mai putut opri din studiat și s-a apucat să comită (contracost, desigur...) nu știu câte facultăți, masterate și poate chiar și doctorate, că tot e la modă acuma. Toate aceste isprăvi cu un (celebru...) vocabular de aproape 80 de cuvinte!
          Nici măcar la capitolul devotament pentru partid nu găsim motive pentru a fi păstrat (la loc de cinste, iată!) în ograda atât de vastă a liberalilor. Sunt arhicunoscute în mediul politic local aranjamentele transpartinice făcute de-a lungul timpului cu pesediștii, singurul obiectiv fiind satisfacerea intereselor personale. De altfel, chiar și faptul că, în ciuda eforturilor disperate, omul n-a reușit să își mai cumpere (!) de la colegii de partid votul intern pentru o poziție eligibilă pe liste, fiind nevoit să repete operațiunea, la o scară infinit mai mare, mai... consistentă, la ”prietenii” de la centru, spune totul (și) despre fidelitatea politică a lui Verginel.
          Dar despre motivele fără număr pentru care Gireadă ar fi trebuit trimis de mult la locul său, în anonimat (ca să nu zic la pușcărie, că acolo i-au dat-o judecătorii, până una, alta, cu suspendare!), se poate scrie o carte cu multe volume și nu cu asta ne ocupăm aici, cel puțin deocamdată. Cert e că omulețul ne zâmbește frumos și în această campanie din afișele electorale, îndemnându-ne să-l mai facem o tură deputat prin votul de duminică. Nimeni n-a dorit să se gândească măcar că pot exista chiar și simpatizanți înfocați, ”talibani” ai PNL-ului din acest județ care vor sări pur și simplu peste vot de frică să nu le cadă mâna dacă pun ștampila pe lista în care se găsește numele unuia ca Verginel Gireadă! Rezultatele iresponsabilității se vor vedea peste câteva zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!