vineri, 30 decembrie 2016

Pase scurte, pe sus!


          Am promis pe facebook că voi încerca o comparație între ultrașii din fotbal și talibanii de partid, așa că hai să-ncerc să mă țin de cuvânt!
          La capitolul asemănări, observăm lesne, din start, repertoriul similar sau, oricum, foarte apropiat, de scandări. Cu ce diferă clasicul ”M...e Steaua!” din fotbal de uzualul ”Puie Monta!” din politică? Trebuie să remarcăm, totuși, o oarecare cizelare a mesajului de către mai evoluații fani de pe stadioanele patriei. Ajungem chiar la rafinamente poetice de genul ”Afară ninge ca-n povești, M.S.B.”. Eeeeei?
          O diferență majoră constatată în comportamentul celor două categorii este că n-o să vezi niciodată, indiferent de circumstanțe, talibanii de partid scandând din răsputeri ”Demisia, demisia!” propriului ”antrenor”, cum se întâmplă atât de des la fotbal. Ei vor întotdeauna să dispară din peisaj staff-ul adversarilor, ceea ce este, oricum ai da-o, o dovadă de supremă nerozie! Păi, cum ar fi fost ca fanii Stelei, atâția câți mai vin pe stadion, să-i fi scandat hotărâți și supărați lui Ioan Andone ”Demisia!” după acel 4-1 administrat în prima manșă a semifinalei Cupei României?
          Dacă ultrașii sunt dispuși să accepte că unul sau altul dintre idolii lor de pe teren este varză și ar trebui să fie exclus din lot, plecând eventual la alte echipe (”ducă-se-n mă-sa la... ăilalți rahatul ăla de fundaș dreapta!”), n-o să vedem nicicând grupuri de talibani de partid care să-i ceară ”antrenorului” Dragnea, de pildă, să nu cumva să mai îndrăznească să titularizeze pe post de vârf ”jucători” de mâna a doua, aduși din campionatul județean constănțean, bunăoară, gen Sevil Shhaideh. Dimpotrivă! A scos-o ”șeful” din joben pe duduia aia de care nu știa nimeni că se pricepe la... jonglerii cu mingea? Gata, frate, suntem fanii ei! Messi, nu altceva!
          Mă opresc aici, că parc-ar fi mai potrivit să dezvolte tema vreun creator de texte de stand up comedy. Eu am bubuit subiectul, poate-l preia cineva în... terenul advers. Sau, dacă preferați, am jucat clasic: lungă și pe-a doua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!