joi, 22 decembrie 2016

Momentul adevărului. Inevitabila purificare (prin foc!) a liberalilor


          Gest normal, de politician responsabil, cu ștaif, al lui Cătălin Flutur: demisia de la președinția PNL-ului botoșănean, de îndată ce acest lucru a fost, tehnic vorbind, posibil. Este asumarea decentă a eșecului înregistrat de PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie, un rezultat de care Flutur nu este, sub nicio formă, principalul vinovat. Este și modelul oferit public altor liberali cu funcții în acest moment delicat, îndemnați discret la necesarul pas în spate. Este, însă, și dispariția din jocul politic intern a celui mai important factor de echilibru, poate singurul în măsură să țină în frâu interesele și orgoliile multor personaje de proastă calitate.
          Urmează pentru liberali o perioadă de război crâncen pentru preluarea puterii. Fel de fel de indivizi se vor îmbulzi să pună mâna pe pâine și, mai ales, pe cuțit, cu gândul la o poziționare personală cât mai favorabilă în perspectiva viitoarelor momente electorale. Foarte puțini se vor gândi efectiv la soarta principalului partid de dreapta, condamnat să joace perfect cartea reformării autentice sau să dispară!
          Este, așadar, șansa purificării și a relansării partidului, dacă liberalii responsabili vor impune curățenia drastică de care e neapărată nevoie, la pachet cu menținerea unității reale, nu doar formale, a tuturor. Poate fi, însă, și etapa finală înaintea autodistrugerii, dacă relațiile de cumetrie și interese vor funcționa din nou, ridicând la butoanele organizației aceleași personaje incapabile să vadă ceva dincolo de propriile buzunare.
          O răspântie, cea a alegerilor interne, din care vom vedea cu toții încotro o va apuca liberalismul botoșănean. Și... se va duce cu pași apăsați fix în direcția pe care oamenii care îl reprezintă formal o merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!