miercuri, 7 decembrie 2016

Mizerabila carieră publică a lui Red Bull continuă. Că așa s-au făcut cărțile!


          Într-o mare de nulități perverse care se aburcă în aceste zile, dând din coate, în ceea ce ar trebui să fie PARLAMENTUL ROMÂNIEI, n-avem cum să nu remarcăm figura sinistră a lui Cristian Roman. Actualmente la finalul unui mandat de deputat făcut cadou de calculator în 2012, când, aflat pe listele răposatei Forțe Civice, n-a fost votat practic de nimeni, roșcatul pozează din nou în mare liberal al nației. Sforile trase cu șiretenie în partid i-au adus, la votul intern al ”marelui PNL”, poziția eligibilă pe liste, asigurându-i, din păcate pentru acest județ, încă un sejur pe bani publici, de patru ani, în Casa Poporului.
          Pentru reîmprospătarea memoriei, se cuvine a trece în revistă măcar câteva repere din cariera publică a personajului de care vorbim. Fost crâșmar obscur pe la subsolul unei clădiri din zona Luceafărul, Red Bull a fost singurul dintre cei 23 de membri ai biroului de conducere al PNL Botoșani din urmă cu mai bine de un deceniu care nu a avut curajul de a-și asuma o poziție fermă în disputa internă dintre liderii de atunci ai liberalilor, Dinu Secrieru și Mihai Țâbuleac. Lașitatea și jocul dublu al personajului l-au transformat în singura variantă acceptabilă pentru toată lumea, în momentul numirii (politice) a unui prefect (”apolitic”, sanchi) al acestui județ. Și uite-așa a ajuns mare personaj public individul din Valea Glodului, carotându-l fără remușcări chiar pe consăteanul său, răposatul Secrieru, fie-i țărâna ușoară, cel care-i făcuse loc în conducerea liberalilor botoșăneni.
          Singura grijă a lui Roman, odată ajuns prefect, a fost perpetuarea în funcție, indiferent de guvern, prin întreținerea (a se citi ungerea consistentă!) a relației personale cu un personaj cheie din Ministerul de Interne. Mielușel pupincurist cu cei mari, Roșcatul a dat întreaga măsură a caracterului său mizerabil, umflându-și mușchii ca nimeni altul în fața subalternilor sau a celor care depindeau, vezi bine, de avizul prefectului pentru a fi menținuți la conducerea instituțiilor județene ale statului.
          Un moment mai mult decât edificator pentru profilul individului a fost cel în care a fost implicat, până peste cap, în licitația pentru construirea noului sediu al actualului Serviciu Permise de Conducere din Botoșani. Omul a ținut morțiș, din motive lesne de ghicit, ca lucrarea să îi fie atribuită unei firme, defuncta Dany Ema, și așa s-a și întâmplat, în ciuda protestelor publice vehemente ale altor constructori participanți la simulacrul de licitație. Cu ce efecte, ne amintim cu toții. Construcția s-a făcut cu mari întârzieri și cu creșterea exponențială a costurilor față de valoarea cu care a fost obținut contractul. Victor Mihalachi, cel mai vocal contestatar al acelui moment murdar, a fost sufocat de inspecțiile tuturor instituțiilor statului din subordinea prefectului, făcând rapid pasul înapoi, adică retractând declarațiile publice privind șpăgile date în trecut lui Cristi Roman și renunțând chiar la cotidianul ”Jurnalul”, pe care îl deținea în presa locală. Prefectul de atunci, în schimb, a reușit miraculos să devină proprietarul unei vile într-o zonă selectă a Botoșanilor, de care ulterior s-a debarasat de jure (nu și de facto, spune lumea!) în regim de urgență, pentru a nu fi luat la întrebări de procurori.
          Răzbunător, avid de bani și putere, frustrat de statutul de membru al opoziției nevoit să stea departe de... butoane, traseist lipsit de scrupule, cu relații sus puse în zona politică, administrativă, dar și a serviciilor secrete (o fi și el puțin ”acoperit”, ca tot omul!) și a procurorilor acestei țări, Cristian Roman a făcut ce a făcut pentru a cădea tot timpul în picioare de-a lungul ultimilor ani, în ciuda tărădăicilor fără număr atârnate de coadă. Nimic nu indică vreo schimbare la acest capitol în ceea ce îl privește nici în perioada următoare, proptelele ascunse pe care se sprijină făcându-și din plin datoria la capitolul protecție.
          Redevenit brusc foarte vocal în spațiul public taman acum, în preajma alegerilor din 11 decembrie, după patru ani de liniște profundă și de inactivitate totală ca parlamentar, Roman va fi uns, fără doar și poate, deputat PNL pentru încă patru ani. De data asta, chipurile, ca reprezentant votat de-adevăratelea al botoșănenilor, forțați de partide - pentru a câta oară? - să nu aibă de unde alege.

Un comentariu:

  1. Subscriu la articolul de mai sus , care ne prezinta curatul adevar . Felicitari si multumiri domnului ziarist !

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!