vineri, 16 decembrie 2016

Fă, Doina, încă o minune!


          Dacă facem abstracție de declarația pupincuristă vizându-l pe Dragnea, ”cel mai bun prim-ministru, pe care îl vom susține”, Doina Federovici a mai spus în aceste zile, de după alegeri, câteva lucruri foarte bune pentru Botoșani și botoșăneni. Unul a fost cel că PSD-ul va obține și al cincilea mandat de deputat, ”angajament” deja îndeplinit. Asta-i de bine nu pentru că noul apărut, practic de nicăieri, în peisajul parlamentar, Costel Lupașcu, ar face vreo scofală la București. Nici vorbă! Dacă era să-l fi analizat și pe el în campanie, n-avea cum să ia mai mult de un 3 la evaluarea finală. Partea realmente bună e că astfel am scăpat de Cristinel Roman, trimis grațios la plimbare (pentru a câta oară?) de electorat. Iar de data asta îi va fi mult mai greu să cadă iar în două picioare (alea din spate), oploșindu-se prin vreo poziție plătită din bani publici.
          Doinița mai are, însă, o declarație pe care mort-copt trebuie să o respecte: aceea că PSD-ul are suficienți oameni valoroși dintre care să aleagă viitorul prefect al județului, după instalarea guvernului. Și de data asta, binele real este unul... indirect. Dacă senatoarea și președinta social-democraților își respectă angajamentul, scăpăm de riscul uriaș enunțat de un prieten, jurnalistul Corneliu Rusu, în aceste zile, de a ne trezi cu Liliana Mincă la butoanele județului. Traseista de la loto trage cu siguranță toate sforile la București, bătându-l la cap continuu pe Tăriceanu să-i procure fotoliul de prefect de Botoșani. Iar catastrofă mai mare nici că se poate imagina. Așa că salvarea noastră poartă un singur nume: Doinița!
          Fă, Doina, minunea încă o dată și scapă-ne și de panarama aia de Mincă! Iar alăturarea ”fă, Doina” nu e un apropo la modul de adresare tradițional din interiorul PSD (nu mi-aș permite așa ceva, că nu-s pesedist!), fiind pur și simplu imperativul verbului ”a face”. Un verb care nu le place deloc politicienilor, care preferă mai lejerul ”a vorbi”, dar de data asta Doinița chiar trebuie să se autodepășească și să ne scape și de Mincă. După care, ostenită, se poate odihni fără probleme în Casa Poporului până în 2020, că noi nu mai vrem și nici nu mai așteptăm nimica-nimicuța de la dânsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!