miercuri, 23 noiembrie 2016

Mahalagioaica traseistă de la TV: Liliana Mincă


          Una dintre figurile cele mai jenante care ne este propusă ca potențial parlamentar al județului după alegerile din 11 decembrie este, din punctul meu de vedere, Liliana Mincă. După ce, nefiind votată practic de nimeni de aici, Lilișoara ne-a fost băgată pe gât ca deputat de Botoșani în toamna lui 2012 - prin intermediul aberației denumite sistem de vot uninominal, dar și prin escrocheria de proporții naționale OTV-PPDD - acuma duduia visează să ne fericească cu o nouă reprezentare de țață-ciocănitoare, mai mult prin studiourile televiziunilor bucureștene și mai puțin prin prestația efectivă din forul legislativ.
          Practica mizerabilă a traseismului politic nu poate fi exemplificată mai bine decât urmărind ”cariera” Lilianei Mincă, cea care a semnat oportunist adeziuni la nu mai puțin de șase formațiuni în ultimii ani, de când i s-a năzărit că are veleități de om politic. Ultima perlă din șiragul de partide prin care s-a tot oploșit Mincă în căutarea unei sinecuri este ALDE, o ciudățenie politică tipic românească (din seria PC, UNPR, PPDD...). Cu un lider național cu notorietate reală, Călin Anton Popescu Tăriceanu, care, de la plecarea din PNL, nu mai prididește să calce în străchini și să se facă de râs, ALDE este cotată în sondajele de opinie (să sperăm, totuși, că sociologii se înșeală!) ca având șanse să atingă pragul electoral de 5%, caz în care formațiunea va continua să se pună umil în serviciul PSD-ului.
          Pentru noi, botoșănenii, asta ar echivala cu posibilitatea teoretică a redistribuirii resturilor de voturi de prin mai multe alte județe către Liliana Mincă. Fosta șefă a Loteriei Naționale dintr-o perioadă cu multe afaceri tulburi, numită în funcție politic, din partea partidului pușcăriașului Dan Voiculescu, ar continua astfel ceea ce ne-a arătat deja că poate face în parlament: nimic la capitolul legi bune pentru toți românii; nimic pentru județul pe care, chipurile, îl reprezintă; proiectarea, în schimb, a unei imagini jalnice asupra acestui colț de țară prin cotcodăceala de mahalagioaică, de fiecare dată când este invitată prin studiourile televiziunilor naționale.
          Obiecției previzibile că, poate, Liliana Mincă are propriii săi simpatizanți la Botoșani îi voi contrapune simpla constatare că nici măcar membrii locali ai struțo-cămilei poreclite ALDE nu au primit-o cu brațele deschise, în urmă cu doar câteva săptămâni. Ne amintim cu toții scandalul stârnit de impunerea Lilișoarei de la București, peste capul ”aldiștilor” aborigeni, cei care sunt chemați acum să îi susțină campania electorală. Este un episod care spune totul despre ”meritele” lui Mincă, respinsă vehement chiar de cei cărora le-a succedat la butoanele micuței organizații a partidului lui Tăriceanu.
          La pachet cu Liliana Mincă, ne-am trezit cu plasarea pe o poziție teoretic eligibilă pentru accederea în Camera Deputaților a Margaretei Clipa. Singurul merit al acesteia este acela că ar fi prestat, ca folcloristă, în trecut pentru numita Lilișoara. Nu are nicio legătură cu Botoșanii și botoșănenii, așa că e de prisos să argumentăm că accidentul prin care a ajuns să fie cap de listă în acest județ se leagă doar de jocurile de culise ale unui partid de oportuniști care visează să se căpătuiască pe spinarea și în numele nostru. Slavă Domnului, șansele (chiar și alea teoretice) ca Margareta Clipa să ajungă parlamentar de Botoșani sunt infime. Probabil singura care nu realizează acest lucru este Clipa însăși, țepuită pentru a doua oară de buna ei ”prietenă” Liliana Mincă, cea care i-a fluturat prin fața ochilor perspectiva S.F. de a se oploși timp de patru ani la căldurică, în parlament, ”în numele proștilor de la Botoșani, dă-i în mă-sa de fraieri”...
          De prisos să concluzionez, cred, că ar trebui să ne asumăm statutul de ”proștii proștilor” dacă vom vota așa ceva. Dar, mă rog, sociologii ne spun că... totul e posibil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!