marți, 29 noiembrie 2016

Imaginea perfectă (și atât!), construită ca un machiaj: Doina Federovici


          PSD-ul le-a păstrat, din vechea garnitură de parlamentari, pe Doina Federovici și Tamara Ciofu, actualmente capi de listă la Senat, respectiv Camera Deputaților.
          Doinița este exemplul perfect de carierism politic, de altfel specific dintotdeauna pesediștilor. De la statutul umil de secretară bună la toate pe la sediul partidului, pregătitoare și cărătoare destoinică de nenumărate mape pentru cine s-a întâmplat să fie pe acolo, executantă fără de crâcnire a tuturor comenzilor politice, coșuleanca s-a trezit ditamai senatoarea neamului botoșănean. Și-a așteptat rândul cu răbdare și a profitat din plin de oportunitatea din 2012 de a accede în parlament, recompensă a atât de multor relații cultivate cu grijă de-a lungul timpului.
          Spre deosebire de cei mai mulți dintre nou apăruții în Casa Poporului, Federovici a considerat acest eveniment ca un început de drum și nu ca pe o încununare a evoluției sale. Ca atare, s-a pus vârtos pe treabă, având o continuă și desăvârșită campanie de imagine în interiorul și în exteriorul PSD. Ceea ce e mai greu de ramarcat, din păcate, de către o mare parte a celor care urmează să voteze pe 11 decembrie este că 99,99% din activitatea (atât de vizibilă!) a Doiniței este strict politică și de imagine. Altfel spus, execuție perfectă și intens mediatizată a comadamentelor de partid, zero personalitate și orgoliu manifestate și, implicit, mai nimic la capitolul realizărilor concrete (nu bla-bla-uri și gargară ieftină...) pentru botoșăneni.
          Atunci când, cu titlu de excepție s-a angajat să facă efectiv ceva pentru județ - atragerea unor investitori italieni, care să umple aceste meleaguri de făbricuțe de brânzeturi peninsulare - a eșuat lamentabil. Așa că și-a jurat ca nici măcar să nu mai încerce vreodată așa ceva, limitându-se la facilele laude cu ”mărețele realizări” mai mult sau mai puțin reale ale Guvernului Ponta și cu promisiunile deșănțate și fără număr trâmbițate la nivel național de partid.
          Un episod de-a dreptul jenant din activitatea parlamentară este cel în care, ca membru al comisiei juridice a senatului, Federovici s-a dat de ceasul morții pentru a-l salva pe pușcăriabilul Dan Șova de DNA. Ordin de la partid, na...
          Nici foloasele materiale personale nu au lăsat-o indferentă de-a lungul timpului și, dacă la capitolul propagandă de partid este un model greu de egalat, Doinița a preferat să învăluie în vălătuci de ceață densă subiectul viloaiei din Stăuceni, construită oficial de socrii pensionari ”din economiile de-o viață”. Ca să nu se plictisească la bătrânețe, pesemne...
          Una peste alta, Doina Federovici va bifa, cu siguranță, un nou mandat în parlament, singura sa problemă previzibilă pentru următorii patru ani fiind aceea de a-și conserva poziția de lider județean al PSD, partid în care unanimitatea de azi se trasformă peste noapte într-un șpiț în fund tras fără remușcări, ba chiar cu mânie proletară, de tovarășii de drum, mărturii în acest sens putând depune indivizi precum ex-primarul și ex-președintele trimis într-un deplin anonimat, Ovidiu Portariuc.
          În aceeași zonă de imagine pură, construită din vorbe meșteșugite, nesusținute de realizări concrete semnificative, se plasează și Tamara Ciofu. Mai puțin abilă decât Doina Federovici la acest capitol, Tamara a avut nevoie de un sfert de veac de muncă la partid pentru a fi răsplătită cu un mandat în Camera Deputaților. Pe 11 decembrie îl va primi pe al doilea, foarte probabil ultimul, din motive... pur biologice, dacă vreți. Știu și eu, poate că perspectiva finalului de drum politic din 2020 o va face pe doctorița Ciofu mai puțin docilă și disciplinată în partid, permițându-i ”accese” realmente benefice pentru acest județ, peste capul mai-marilor politici. Nu de alta, dar chiar nu mai are nimic de pierdut...

Un comentariu:

  1. Mda...Niciun ziarist nu a avut curajul sa ducă la bun sfârșit o ancheta jurnalistica cu privire la ascensiunea senatoarei si nici nu a comentat nimeni declarațiile lui Turcanu in sala de judecata cu privire la vila senatoarei...Pacat!!!Poate ca ne meritam soarta cu o presa preș in fata banilor...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!