marți, 4 octombrie 2016

Slavă Domnului, am scăpat de penibilele liste pesediste ”ale rușinii”


          Când electoratul îi trimite prin vot în opoziție, iar adversarii doresc să își exercite puterea dată de deținerea majorității, politicienii noștri dragi lipsesc de la ședințe, fie în parlament, fie prin consiliile locale sau județene. În acest fel se ajunge - acolo unde majoritatea nu este deținută suficient de confortabil de cealaltă tabără - la lipsa de cvorum, iar activitatea respectivului for este blocată.
          La Botoșani, au făcut așa liberalii, înainte de alegerile locale din 5 iunie, când pesediștii erau majoritari în consiliul municipal (deși susțineau mereu contrariul, mințind cu seninătate). Este rândul socialiștilor să absenteze în masă pentru interese politicianiste, mai exact de menținere în funcții de conducere, respectiv de controlare a concursurilor de directori de școli, în folosul propriilor membri sau simpatizanți.
          Și în cazul unora, și în cazul celorlalți, blocarea artificială a unor hotărâri legale și chiar necesare cetățenilor a fost sau, după caz, este în această perioadă un demers condamnabil. Interesele politice nu pot prima în fața celor ale comunității sau chiar în fața legii. Oamenii politici, liberali sau social-democrați, văd, însă, lucrurile altfel, sfidând sistematic populația ori de câte ori le pică bine să facă acest lucru.
          Și, totuși, o diferență între cele două tabere există. Cel puțin până în prezent, liberalii s-au abținut de la gestul abject, de un populism grețos, decupat din manualele de demascare stalinistă, de a face ”liste ale rușinii”, pe care să le expună oprobriului public. Ne amintim cu toții, desigur, de episoadele penibile de acest gen, exersate în câteva rânduri de oamenii vechii administrații a lui Ovidiu Portariuc, care, iată, fac în aceste zile exact același lucru pe care îl puneau la zid mai deunăzi, înfierându-l cu mânie proletară. Nici peneliștilor nu le-ar fi greu să pună pe ordinea de zi a uneia din ședințele la care știu că pesediștii nu vor să participe un proiect de genul aprobării subvențiilor pentru căldură sau a premiilor pentru nu știu ce elevi sau pensionari, după care să le pună pozele consilierilor de stânga pe o foaie neagră pe care s-o poreclească ”lista rușinii”. Spre lauda lor, cel puțin deocamdată ne-au scutit de repetarea momentelor libidinoase de acest gen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!