luni, 3 octombrie 2016

Pesediștii își pot freca mâinile: liberalii și-au votat, în stil propriu, candidații


          Liberalii aborigeni au cam hotărât cine vor fi cei care vor ocupa pozițiile eligibile pe listele lor electorale. Dacă și Alinuța de la București validează opțiunile rezultate în urma votului de sâmbătă, vor ajunge cu siguranță să reprezinte județul Botoșani timp de patru ani Costel Șoptică, în calitate de senator, și doi Cristinei, Achiței și Roman, ca deputați. Al treilea mandat de deputat, pe care ar urma, teoretic, să și-l adjudece Mirela Saucă, e discutabil dacă va mai ajunge tot în ograda peneliștilor, în condițiile în care nemulțumirile din partid riscă să ducă la neimplicarea în campanie a multor membri importanți pe partea de organizare.
          Dacă e să mă întrebați pe mine (asta se traduce, pentru cârcotașii de serviciu, prin asumarea și atenționarea cititorilor asupra unui punct de vedere SUBIECTIV!), doar Achiței ne-ar putea oferi surprize plăcute prin prestația sa în parlament. De la Roman și Șoptică eu unul nu am niciun fel de așteptări pozitive, deși mi-ar plăcea, absolut sincer, să mă înșel.
          În aceste condiții, dacă punem în balanță și ”cutremurul” Blaga, înregistrat la centru, tind să cred că liberalii vor bifa la alegerile din 11 decembrie un scor foarte slab, poate chiar catastrofal, la Botoșani. Cei care își pot freca mâinile de bucurie sunt, desigur, pesediștii, care mai trebuie doar să dovedească un strop de abilitate în definitivarea propriilor liste electorale pentru a câștiga detașat supremația politică în județ.
          Nemulțumirile uriașe stârnite în PNL de votul de sâmbătă sunt absolut de înțeles, în condițiile în care echilibrul dintre părțile componente ale angrenajului politic de dreapta a fost distrus: foștii liberali au un singur om ”în cărți” pentru parlament, iar ex-portocaliii (inclusiv pribegii nimănui, nevotați de nimeni în 2012 și 2014, de la răposata Forță Civică) au doi sau chiar trei. Implicarea partizană a președintelui Flutur, cel care trebuia să asigure echidistanța propriei poziții, va avea, la rându-i, efecte negative în ”noul și marele PNL”, care riscă, una peste alta, să ajungă sub scorul matematico-electoral de mai ieri al fiecăreia din aripile sale. Ceea ce, până la urmă, e corect, în politică neputând să culegi (decât cu titlu de excepție, prin cine știe ce strategii SF) decât ceea ce semeni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!