duminică, 2 octombrie 2016

Dragoste de jandarm


          După bătaia încasată (la propriu!) la Botoșani de suporterii suceveni în pauza meciului de handbal CSU Suceava-HC Vaslui, bătaie devenită celebră grație filmărilor realizate cu telefonul mobil de unul dintre cei implicați, jandarmeria s-a simțit obligată să lămurească situația printr-un comunicat de presă. Pasajul cel mai relevant din zicerea jandarmilor explică fără echivoc cum a stat treaba: ”Suporterii suceveni au devenit agresivi la adresa forțelor de ordine, impunându-se folosirea spray-urilor iritant-lacrimogene pentru îndepărtarea acestora și evitarea producerii unor acte de violență, fără a fi folosite alte mijloace de intervenție”.
          Acuma totul e cât se poate de limpede. Parcă văd: vinovați au fost exclusiv răulenii ăia de suceveni, care i-au agresat pe pașnicii oameni în uniformă aborigeni, puși acolo ca să-i ocrotească. Surprinși neplăcut de ingratitudinea celor cu care tocmai încercau să se împrietenească pe viață, dar cu multă-multă blândețe, ba chiar cu duioșie în unele momente, jandarmii noștri și-au scos odorizantele personale de prin buzunare și i-au șpreiat puțin pe bucovineni, transpirați pesemne pe la subțiori după o deplasare așa de obositoare. Excesiv de sensibili la gesturile absolut prietenești ale jandarmilor, sucevenilor a început din senin să le curgă sânge din cap, murdărind dușmănos uniformele proaspăt spălate și perfect călcate (pe dungă!) ale bravilor oameni ai legii. Spre onoarea lor, aceștia nu s-au supărat deloc, ba chiar au promis că-și vor curăța singuri-singurei hăinuțele, ca să fie apți de un nou colocviu amical la următoarea partidă.
          Ei, ăsta da comportament exemplar! Ca să nu mai spun că imaginile filmate și comunicatul jandarmeriei se pupă perfect, orice suspiciune de violență excesivă și nejustificată fiind eliminată! Mai rămâne doar ca un grup de cercetători britanici să ne ofere explicația științifică pentru minunea prin care și-au dat drumul la sânge subit sucevenii, dar astea sunt detalii nesemnificative și tendențioase.

Un comentariu:

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!