luni, 26 septembrie 2016

Eterna și fascinanta frecare de mentă pe bani publici


          Pfuai, ce stil au autoritățile locale de a mima că se află-n treabă! Nu contenește să mă uimească felul (imposibil de anticipat, oricâtă fantezie ai avea!) de a se scărpina la ureche pe după cap al tuturor bugetarilor nației.
          Municipalitatea constată că e o problemă cu cerșetorii din oraș și decide să ia măsuri. Buuun! Și ce credeți că le dă prin cap omuleților să facă? Ați ghicit: afișe! Afișe de vreo 60 de milioane de lei vechi, prin care: 1. să ne recomande nouă să nu care cumva să dăm bani cerșetorilor și 2. să anunțe numărul de telefon al Poliției Locale, la care să sunăm pentru a semnala prezența pe străzi a vreunui cerșetor. Doamne, Dumnezeule! Păi nu era mai normal să le dea (direct!) ceva de făcut și mult prea odihniților polițiști locali, punându-i să patruleze prin cele trei-patru puncte din oraș unde stau de regulă cerșetorii, fără să mai aștepte să-i ”sesizeze” cineva telefonic?
          După aproape doi ani de secetă, la prefectură se convoacă pe bandă rulantă ședințe ale Comitetului pentru Situații de... Urgență (sic!), ca să ia act acum, la începutul sezonului ploios, că în vreo 40 de comune botoșănene e o mare problemă cu lipsa apei și să declare ”starea de alertă”. Adică nimic! Faceți, băi, odată puțurile alea de mare adâncime cu care vă tot lăudați de când era bunica fată mare și gata! Terminați (dacă e posibil, în mileniul ăsta) proiectul ăla de la Nova Apaserv, care trebuia să fie gata de pe vremea lui Pazvante (a se citi Țâbuleac), ca să duceți apă din Prut și din Siret oamenilor! Obțineți urgent (adică acum, nu la Paștele Cailor) fonduri de la guvern pentru sisteme de irigații, cel puțin în zonele care se pretează la așa ceva! Ce tot o bateți în cap cu șezătorile alea poreclite comitete și comiții pentru situații de urgență, în care nu se rezolvă nimic niciodată, darămite în regim de ”urgență”?
          În schimb, se găsește câte un șmecheraș de primar care să dea vina pe parodia aia de cutremur de deunăzi pentru rezultatele dezastruoase ale lucrărilor de reabilitare făcute în batjocură la o școală din comună în urmă cu doar câțiva ani, pe o poală de bani publici. Au sesizat ei, distinșii aleși comunali, așa, netam-nesam, că li se dărâmă școala fix a doua zi după bălăngăneala aia de 10 secunde care n-a urnit din loc nicio firimitură pe nicăieri. Haide, băi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!