joi, 29 septembrie 2016

Botoșani, polul dezvoltării - un miracol explicat științific!


          Șoc major în lumea analiștilor economico-financiari din România! Și nu numai, că unda de șoc se propagă deja pe bursele din Tokyo, Frankfurt și Londra. Campionul detașat al creșterii economice din ultimul an este județul Botoșani, cu un plus de 17,1 procente la cifra de afaceri. Ca să vă faceți o idee despre nivelul performanței, județul de pe locul al doilea, Cluj, abia de se poate lăuda cu o creștere de 12,8%, iar de celelalte nici n-are rost să mai vorbim, conform statisticii prezentate de ”Ziarul Financiar”.
          Acuma, până se vor dumiri analiștii de ce și cum se întâmplă cu economia nației, până vor reface ei calculele ca să se convingă că n-au pus virgula greșit în cazul județului nostru, avem destulă vreme ca să ne băgăm puțin în seamă și să le oferim mură-n gură explicația științifică pentru topul care i-a băgat în ceață. Domnilor, e simplu: s-a mai deschis un butic de cartier pe Sucevei, un fast food pe Bucovina și o agenție de pariuri în centru, care, adăugate celorlalte investiții comise la Botoșani în ultimul sfert de veac, au dus la creșterea record de 17 procente. Iar dacă nu dădea faliment atelierul de cizmărie din Grivița, al lui nea' Costică, săream de 20%, așa să știți! Oricum, performanța economică de record mondial va fi atinsă abia la anul, când, țineți-vă bine, la piață se vor mai instala trei tarabe: dublăm PIB-ul județului, nu altceva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!