joi, 1 septembrie 2016

Aviz autorităților: Centrul Vechi, un butoi cu pulbere!


          Reacții peste reacții după vânzoleala din mass-media botoșăneană, descriind în fel și chip în ultimele zile "deranjul" produs de etnici romi, în mod constant, în Centrul Vechi!
          Prefectul Dan Nechifor a pus în mișcare în regim de urgență (o surpriză cât se poate de plăcută!) un întreg aparat de supraveghere și acțiune în zona cu pricina. Patrulări, razii (cu efecte imediate, în sensul descoperirii deja a unor infractori) etc, etc, adică exact genul de măsuri de care este nevoie de multă vreme în Centrul Istoric. Buuun! Prefectul trebuie apreciat pentru reacție, cu speranța că "minunea" nu va ține doar trei zile, în proasta tradiție autohtonă.
          A apărut, în paralel, și o petiție online pentru expulzarea romilor din centru. Ei, chiar dacă o să-mi sară unii în cap, o să zic clar, cu subiect și predicat, că asta nu mai e absolut deloc în regulă, oricum ai da-o!!! Nu poți muta un om sau o familie sau chiar un grup întreg din locuința/locuințele în care își duce/duc traiul pur și simplu pentru că un număr de persoane votează o petiție pe internet. Este nu doar aberant, ci și un precedent extrem de periculos. Singura soluție pentru disciplinarea și impunerea unui comportament corect social este - repet ce am scris ieri, că zău că nu s-a schimbat nimic între timp - APLICAREA LEGII.
          Aaaaa, dacă un număr de chiriași din Centrul Vechi, indiferent de etnie (!), nu își achită chiriile și facturile la întreținere sau deteriorează locuința închiriată sau primesc în spațiu alte persoane decât membrii propriei familii (cei trecuți în contractul de închiriere!) sau... câte și mai câte și, pe deasupra, există și un regulament clar, impus tuturor chiriașilor, care prevede că asemenea isprăvi se sancționează cu evacuarea din spațiile respective, atunci e firesc să se aplice regulamentul/contractul, adică legea particulară care reglementează relația dintre cele două părți! Altfel, cu evacuări pe bază de petiții, ajungem cu siguranță - chestiune doar de timp - la abuzuri demne de epoca de glorie a Inchiziției!
          Simpla apariție a unei astfel de petiții online și semnarea ei de către un număr important de oameni (peste 2000 astăzi, la prânz!) trebuie să fie un uriaș semnal de alarmă pentru autorități. În curând ar putea fi atinsă o masă critică a celor dispuși "să își facă singuri dreptate", adică să ia ei înșiși măsuri radicale împotriva grupurilor care sfidează în mod constant normele sociale, transformând viața semenilor lor într-un calvar. Dacă instituțiile statului nu își fac treaba, acționând legal, se va găsi cine să treacă la acțiuni (ilegale!) de "pedepsire a vinovaților", ceea ce ar echivala cu o criză de proporții, cu escaladarea unor conflicte pe care, cel puțin teoretic, nimeni nu dorește să le vadă explodând la Botoșani.

Un comentariu:

  1. Nu sunt in stare sa găsească o solutie,oricum!!!Poliția nu le face nimic,se tem de ei!Doar le ia datele si atât,nimic mai muLt,asta ca sa arate ca au facut ceva in privința lor..jalnic!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!