miercuri, 24 august 2016

Liceu în faliment!


          N-am înțeles, pur și simplu, demersul de astăzi al conducerii Liceului Tehnologic "Elie Radu" de a cere sprijinul consilierilor municipali pentru ca unitatea de învățământ pe care o păstoresc să nu dispară în câțiva ani din sistemul local de educație. Și ce ar trebui să facă aleșii locali? Să-i oblige pe absolvenții de gimnaziu botoșăneni să se înscrie la un liceu pe care nu și-l doresc? Să găsească soluții (în locul cadrelor de acolo!) pentru a spori gradul de atractivitate al unității respective? Să aducă sub căciula instituțională denumită "Elie Radu" clase de la alte școli botoșănene?
          Aberant! Dacă la liceul cu pricina s-au înscris în această vară doar o mână de elevi, înseamnă că asta e valoarea actului educațional "comis" de profesorii de acolo în ultimii ani, în ochii absolvenților de gimnaziu și ai părinților acestora. Consecința logică, ținând cont de mecanismul de piață (educațională)? Desființarea liceului și folosirea tuturor dotărilor acestuia pentru funcționarea altei unități de învățământ, mai performante!
          Prăbușirea Liceului Tehnologic "Elie Radu" este, oricum am da-o, demonstrația perfectă a unui management dezastruos, incapabil să se adapteze la necesitățile reale ale pieței, la nevoile educaționale ale copiilor din ziua de azi. Iar când spun "management", includ aici nu doar conducerile succesive ale școlii, ci și inspectoratul școlar județean, o instituție politizată excesiv care, iată, nu mai are timp, printre acțiunile dedicate direct sau indirect partidului, să observe declinul unei unități de învățământ și să găsească din vreme soluții pentru redresare. Trist, foarte trist!

Un comentariu:

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!