duminică, 28 august 2016

Greu și la dânsul!


          Am citit pe un site local o declarație a unui consilier municipal, rostită după toate aparențele într-o conferință de presă, care mi-a părut mai întâi... neverosimilă. Mi-am zis că omul cu pricina, autorul spuselor respective, are o grămadă (consistentă!) de păcate, dar nu părea chiar atât de incult și agramat! Noroc cu înregistrarea video atașată știrii respective, care mi-a demonstrat fără dubii că jurnaliștii nu doar că n-au deformat discursul personajului, ci l-au mai și periat pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, ca să devină cât de cât inteligibil pentru cititori.
          Dau un singur citat și vă invit să vedeți continuarea, dacă veți mai avea chef, pe site-ul cu pricina. Așadar, doamnelor și domnilor, Mihai Tincu, consilier municipal: "Am văzut cum la două-trei ședințe, luarea de cuvânt a domnului primar care cu un avânt așa revolutionar, interbelic, când s-a repezit cu ghilimelele de rigoare către domnul (...)". Și tot așa și dă-i și luptă și combate, neicușorule, până mi-au dat lacrimile de râs.
          Acum, ca idee, dacă tot vrea partidul (sau cine Dumnezeu organizează clăcile și șezătorile astea desfășurate în fața ziariștilor) să-l mai scoată de la naftalină pe moșulică ăsta beșinos pe care l-am citat mai sus, n-ar strica să se asigure că ora e destul de matinală - știu și eu, poate pe la un 6-7 dimineața ar fi o șansă... - pentru ca omul să poată fi prins cu un grad rezonabil de luciditate ori, dacă nu se poate și nu se poate, să-i interzică să mai debiteze cuvinte pe care nu le cunoaște. Că altfel, iată, ajunge să le potrivească jenant, cu "interbelic" în loc de "belicos" și câte și mai câte.
          Ori, mai știi, poate că bunii săi tovarăși de partid vor să-l facă de râs până la capăt... Nu-i rău nici așa!

3 comentarii:

 1. Mai citit si dvs. ce inseamna ce a insemnat perioada interbelica dpdv. politic si economic si vorbim mai apoi. In ce priveste 'besinile' si 'ora matinala' probabil va referiti la stapanul dvs, cel dus cu carca de catre ofiterii SRI la spital (pe motive de coma indusa de alcool), dependenta de substante psihotrope a colegului dvs. Poclid etc. lucruri care se pot proba cu martori si nu numai.
  Si acum va laudati tot cu 'jurnalistul anului 1997 'sau mai aveti si alte realizari?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Învaţă domnule să scrii româneşte şi după aceea exprimă-te public. Altfel spusele dumitale par emanate la beţie..

   Ștergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!