miercuri, 31 august 2016

Centrul Vechi din Botosani este un teritoriu al României? Atunci aplicați acolo legile țării!


          Avalanșă de texte în presa botoșăneană din ultimele zile privind traiul devenit insuportabil (pentru oamenii normali, civilizați) din Centrul Vechi/Istoric al orașului. E clar că situația din zona cotropită de ani buni de către reprezentanții unei anumite etnii a scăpat de sub orice control. Iar acest lucru nu este posibil, din punctul meu de vedere, decât cu largul concurs al autorităților! Doar prin nepăsare, dezinteres, neimplicare, complicitate, prostie și/sau incompetență, toate în formă continuată, cum ar zice juriștii, se poate ajunge la transformarea unui areal urban atât de important într-un soi de "no man's land".
          Pentru că soluția este - cel puțin ca enunț - cât se poate de simplă: respectarea legii de către toți cetățenii din Centrul Istoric, indiferent de etnie, sex, religie, vârstă și așa mai departe. Avem instituții plătite să impună exact acest lucru, iar dacă oamenii care le reprezintă nu sunt capabili să-și îndeplinească atribuțiile, atunci să facă bine și să-și caute de drum, lăsând pe alții mai competenți în locul lor!
          La luni bune după schimbarea la vârf, prin alegeri, a conducerii municipale și județene problema Centrului Vechi continuă să fie abordată doar tangențial, fără a se încerca luarea efectivă a taurului de coarne. Domnilor Cătălin Flutur și Costică Macaleți, aveți obligația să faceți ceea ce trebuie făcut pentru ca zona în cauză să devină, urgent, una a normalității și civilizației. E problema voastră cum faceți acest lucru. Soluția, generic vorbind, am amintit-o: impuneți respectarea legii de către toți cetățenii! Probabil că va fi ceva mai greu decât să tăiați pamblici și să ciocniți cupe de șampanie pe la fel de fel de evenimente, dar... asta-i viața: nu v-a obligat nimeni să candidați pentru a accede în poziții publice care presupun rezolvarea problemelor reale ale oamenilor.
          Așa-zisele "instituții de forță" ale statului nu prididesc să demonstreze că sunt fix pielea p...almei în relația cu locuitorii majoritari din Centrul Istoric. Forțoși în relația cu câte o băbuță din piață care îndrăznește să vândă ouțele strânse de la găini fără certificat sanitar-veterinar, polițiștii locali, polițiștii polițiști, jandarmii și toți ceilalți evită să aplice cu aceeași fermitate legile acestei țări când dau nas în nas cu tuciuriii din centru. Între timp, în ATOP-ul din subordinea CJ foști comandanți ai structurilor Ministerului de Interne se ceartă privind ordinea în care să facă deplasările prin fel de fel de comune, la chiolhanuri prilejuite, vezi bine, de ședințe privind ordinea publică. Dar de ce nu trec ăștia frumușel în capul listei fix situația din Centrul Istoric al municipiului Botoșani, până la rezolvarea căreia să nu-și mai propună nimic altceva??? Răspunsul corect: fiindcă îi doare în cot pe toți și încearcă să paseze la infinit problema de la unul la altul, doar-doar s-o găsi cândva altcineva care să o rezolve!
          În concluzie, dacă Centrul Vechi este un teritoriu pe care se aplică legile acestei țări, atunci acestea trebuie impuse tuturor cetățenilor de acolo în regim de urgență!

P.S.: Observați, cred, că am evitat - atât cât am putut... - să leg întreaga plajă infracțională care caracterizează viața de zi cu zi în Centrul Istoric de o anumită etnie. Este, din punctul meu de vedere, modul în care trebuie tratată situația: măsuri aplicate legal împotriva unor cetățeni, nu a unor etnici! Pentru că, altfel, începe... țigăneala între respectivii infractori și contravenienți și autorități. Care țigăneală se termină, așa cum am tot văzut până acum, în coadă de pește...

3 comentarii:

 1. Maitre,
  Să traiasca nenea oprea gabi care a scos legea care permite din nou cumularea pensiilor cu salariile la stat.
  nu o sa scapati de pensionarii din politie, armata si servicii, intrati in functii din administratie in veacul vecilor amin!

  RăspundețiȘtergere
 2. Da' Calin si Nicolau,....au iesit la pensie?

  RăspundețiȘtergere
 3. Flutur nu are nici un interes sa i scoata de acolo.
  De acolo au iesit voturile.

  RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!