joi, 11 februarie 2016

Mintea de pe urmă a... pesedistului


          "Dacă mă daţi afară, candidez!". E mesajul foarte-foarte tare al prefectului Costică Macaleţi transmis tuturor celor care i-au cerut demisia pe motivul apropierii de PSD. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, mandatul de reprezentant al guvernului exercitat de Macaleţi în ultimii ani, fără a fi unul perfect, a fost cu mult mai echilibrat decât exhibiţiile groteşti şi abuzurile de putere ale predecesorului său, Cristian Roman. Nu e Macaleţi omul care să calce în picioare pe cineva doar pentru a face pe plac partidului din care provine. Dar nu despre asta vreau să scriu acum.
          Declaraţia prefectului m-a făcut să visez că PSD-ul chiar ar putea să ne ofere un candidat normal pentru poziţia de primar al Botoşanilor în următorii patru ani. Ovidiu Portariuc este, cum am scris de atâtea ori (şi mi se pare că am şi demonstrat cu sute de argumente!), o variantă realmente catastrofală pentru acest oraş. Există chiar o majoritate a pesediştilor care realizează handicapurile majore ale actualului edil şi care, deşi nu îndrăzneşte să se exprime, ar achiesa cu bucurie la orice alternativă de candidat.
          Costică Macaleţi ar putea fi, cum am spus, un astfel de candidat pentru PSD. Poate cel mai bun! La fel cum şi fostul primar Florin Egner ar avea şanse mai mari în competiţia electorală din această primăvară, în ciuda apetitului pentru minciuni (mai nevinovate, oricum, decât ale lui Portariuc...), demonstrat chiar de porecla cu care s-a ales după primul său mandat: Pinochio. În fine, chiar şi senatoarea Doina Federovici, măcar prin hărnicie, dacă nu şi prin alte calităţi, s-ar putea dovedi o variantă de succes pentru social-democraţi.
          Probabilitatea ca pesediştii înşişi să se dovedească suficient de responsabili pentru a nu ni-l mai impinge în faţă încă o dată pe Portariuc este, însă, din nefericire, foarte redusă. După colapsul cu conotaţii penale al lui Andrei Dolineaschi (apropo, cât tupeu îţi trebuie să discuţi despre corupţie, arătând cu degetul spre adversari, când ai în dulap scheletul proaspăt - sic! - al propriului tău lider din ultimii patru ani!!!), după ieşirea din schema a lui Dolineaschi, aşadar, Portariuc a fost lăsat singur-singurel la butoane. Pe cale de consecinţă logică, într-un partid total nedemocratic cum este PSD-ul nimeni nu va îndrăzni să pună măcar în discuţie slăbiciunile arhicunoscute ale actualului primar. Deci... să nu ne iluzionăm! Abia după ce Portariuc îşi va rupe gâtul, pierzând alegerile, pesediştii vor redeveni subit curajoşi şi se vor debarasa de el, aruncându-l ca pe o măsea stricată.

2 comentarii:

  1. Macalet a luat 15% in 2008 impotriva lui Flutur! Portariuc l-a batut de i-a sunat apa in cap in 2012 si il va bate mar si in 2016 asa ca nu va mai faceti iluzii ca nu ar candida Portariuc si degeaba incercati sa intoxicati ca nu prinde la membrii PSD!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!