marți, 8 decembrie 2015

Liberalii, in degringolada


          Mult iubitii si stimatii nostri politicieni par sa fie loviti de dambla in acest final de an, comportandu-se ciudat in situatii relativ banale, pe care chiar si neuronii lor obositi ar fi putut sa le analizeze mai bine.
          Liberalilor pur si simplu le-a luat cineva mintile atunci cand au decis sa boicoteze, prin absenta, doua sedinte consecutive de consiliu municipal, convocate de primarul Portariuc. Sabotarea - de o maniera lasa! - a alocarii de bani publici pentru Cupa primariei la sporturi si pentru Gala premiilor de excelenta in educatie este o idiotenie greu de inteles de orice minte normala. In plan administrativ, ambele actiuni trebuiau sustinute fara rezerve, fiind cat se poate de firesti pentru viata unui oras precum Botosanii. Eventuala deturnare in scop electoral a evenimentelor in cauza de catre pesedisti trebuia demascata chiar prin luarile de pozitie ale alesilor PNL in consiliul local. De votat, insa, erau obligati sa voteze! Dar pentru asta trebuiau sa fie prezenti la sedinta...
          Lipsa unei conduceri unitare (si lucide!) a strutocamilei care este acum "marele PNL" afecteaza grav, cu doar cateva luni inaintea alegerilor, prestatia politicienilor de dreapta. Acestia pierd, "pas cu pas", pe modelul Iohannis, puncte importante in disputele cu monolitul aparent fara fisuri reprezentat de PSD. Si probabil ca isi merita soarta, atata vreme cat sunt incapabili sa se trezeasca la realitate.
          Preocupati exclusiv de propriile candidaturi, liberalii se sfadesc de mama focului pe criteriile de moralitate care le sunt impuse de la centru. O multime de lideri ai partidului, cel putin la Botosani, se simt direct vizati de prevederile celebrului decalog propus de Alina Gorghiu. Cu ochii pe barnele de care risca sa se izbeasca violent ei insisi, acestia nu mai au cum sa vada padurea in ansamblu, adica beneficiile electorale consistente ale unui proces amplu si real de curatare a partidului. Ce le mai pasa lor de partid, de principii, de doctrina, de buna administrare a tarii sau a judetului, daca nu vor mai face parte, "pe persoana fizica", vorba lui Vanghelie, din viitoarea ecuatie de putere?
          In aceste conditii, cum nimeni si nimic nu pare sa poata drege ceva in (scurta!) perioada ramasa, se prefigureaza cu mare probabilitate un esec de proportii al PNL, cel putin la Botosani, in alegerile locale din 2016. Potentialii candidati ai partidului vor trebui sa-si rezolve pe cont propriu, fara a miza prea mult pe sprijinul organizatiilor, parcursul electoral. E o situatie de care vicleana caracatita pesedista profita deja si va continua sa profite din plin. Ceea ce, sa ne intelegem, e cat se poate de firesc in jocul de putere dintre cele doua mari partide! Socialistii nu au nicio vina ca adversarii lor politici sunt atat de dezorientati, incat nici macar nu mai urca in ring pentru a-si apara sansele. Iar prima conditie pentru a putea castiga o batalie este sa te prezinti pe campul de lupta. Absenta nu a adus nimanui, niciodata, vreo victorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!