joi, 12 noiembrie 2015

Universul copiilor: povesti, povesti, povesti!


          Ei, iaca de ce si-a delegat primarelul Porty toate competentele pana la anul si la multi ani: ca sa se apuce vartos de incompetente! La birouas, de bine, de rau, invatase cum sa stea hopita pe scaunel si sa se joace pe calculator. Ba chiar, la o adica, reusea si sa semneze cate-o hartiuta pusa in fata de vreun subaltern, daca acesta ii arata prietenos cu degetul locul unde tre' sa se-apuce de mazgalit. Cum, insa, si-a luat liber de la absolut toate treburile de primarel, Ovidelu' s-a apucat iar de basmit, mai ceva ca Andersen, Ispirescu si Fratii Grimm la un loc.
          De data asta nu i-au mai trecut prin capusor trenulete de mare viteza, stadioane supraetajate ori bloculete frumos colorate, cu multe-multe camarute pentru omuleti. Neeeee! Nici macar la bolovani rostogoliti aiurea in nisip, in locul spatiilor verzi de altadata, nu i-a mai stat capul! Imaginatia-i bogata l-a dus cu gandul la fel de fel de bazdaganii de prin desenele animate, cea mai faina fiind un parculet de cocotat prin copaci, numai bun pentru el si Cosminel. Super-tare, fratioare! Asa de mult i-a placut ideea asta, ca s-a si apucat s-o povesteasca tuturor, convingator ca orice copilas fascinat de ispravile fara seaman ale fetilor frumosi care se lupta cu zmeii cei rai sub ochii admiratori ai cosanzenelor bine dotate imobiliar, macar cu cate-o jumatate de imparatie. Fain, nu?
          Pesemne ca vreun sfetnic de-al acestui sturlubatic Praslea de Botosani i-a mai dat pe ici, pe colo peste manute, incercand sa-l trezeasca la realitate si sa-i aminteasca de atatea si atatea alte povesti frumoase, la care a tot visat, de pomana, de cand s-a inscris in grupa mica formata in 2012 la primarie. Degeaba! Ovidelu' s-a dat cu funduletul de pamant pana a capatat voie sa le spuna tuturor ce-a mai visat el. Singura concesie pe care-au obtinut-o sfetnicii a fost aceea de a pune ei titlul noii culegeri de basme a lui Porty. Si, uite-asa, nazbatiile micutului au fost poreclite, cu schepsis, "Pace politica pentru dezvoltarea municipiului Botosani 2015-2025".
          Cam greu sa inghita cineva povesti de adormit copiii cu un asemenea titlu! Da, dar sfetnicii s-au gandit ca macar sa-l protejeze pe ala micu' de raulenii care vor prinde a face misto de dansul, amintindu-i ca n-a reusit niciodata sa depaseasca nivelul depanarii fara sir a zeci si zeci de basme. Cum asta? Foarte simplu! Cum se vor gasi unii sau altii sa-i aminteasca lui Ovidelu' de povestioarele inscrise, bunaoara, in carticica de mare succes numita "Planul Neamtului" ori de faptul ca s-a jucat fara niciun folos cu proiectele gata antamate ale imparatiei sale, cum vor prinde sfetnicii cu gura mare ai primarelului sa urle din toti bojogii: "Opriti-va! Tulburati pacea politica!". Mai ceva ca-n povesti! Zau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!