joi, 12 noiembrie 2015

Tehnici de manipulare staliniste


          Pe pesedisti i-a invatat cineva (sau, ma rog, au preluat si perfectionat traditia comunista...) ca e mai important sa tina primele puncte de pe agenda publica, chiar si cu vorbarie goala, decat sa faca efectiv ceva, atunci cand ajung intr-o functie publica. Lectie insusita perfect, cum am mai spus aici, pe blogulet, de primarul Ovidiu Portariuc, care lanseaza in aceste zile noua petarda demagogica poreclita "Pace politica". Aceasta este menita sa devina subiect principal de dezbatere in locul analizei firesti privind faptele si realizarile concrete din mandatul sau, privind onorarea promisiunilor etc, etc. In fond si la urma urmei, nimic nou sub soare. Partea buna a lucrurilor e ca numarul alegatorilor pe care socialistii ii considera usor de prostit cu asemenea fumigene ieftine este in continua scadere. Ehehe, nu mai merge cum mergea, tovarasi! Ori depasiti tehnicile staliniste de a face politica, ori bye, bye, electorat! Pardon, "dasfidania"!
          Doua declaratii de azi, absolut edificatoare, ale lui Porty:
1. "Ii rog pe cei ce ma critica sa puna pe masa propriile lor propuneri, iar apoi putem analiza impreuna cum putem dezvolta orasul". Puiutu', tu pui, cu buna stiinta, problema stramb! Se apropie de par funia alegerilor locale, iar tu tii neaparat ca lumea sa asiste la un concurs de promisiuni pentru ce va fi in viitorul mandat, concurs la care, evident, nu te poate intrece nimeni. Problema reala, cea de la care incerci tu cu disperare sa deturnezi atentia publica, este ce ai facut tu ca primar din 2012 incoace. Raspunsul corect, de care esti perfect constient si de aia si vrei sa scapi pe orice cale de acest subiect, inventand mereu altele, pur imaginare, este: NIMIC!!! Da? Despre asta-i vorba!
2. "Nu vreau sa avem la Botosani o tragedie de genul celei de la Clubul Colectiv. Prefer sa terminam mai tarziu lucrarile la teatru, decat sa riscam prabusirea cladirii peste spectatori". Ei, nu mai spune! Asadar nu incompetenta ta crasa si absenteismul copios de la serviciu au dus la intarzierea nepermisa a lucrarilor din buricul targului, ci grija netarmurita pentru siguranta botosanenilor. Aha! Nu cumva tot din cauza asta n-ai reusit sa faci nici amaratul ala de foisor din parc in mai bine de doi ani de zile (cel vechi a fost demolat in iulie 2013)? Ori tot de grija sigurantei noastre i-ai ingropat in noroaie pe riveranii Strazii Maramuresului, strada care trebuia sa fie gata de o luna de zile si care va continua sa fie desfundata pana la anul??? Ei? Aud? Nu, tataie, nu mai tine! Ai avut de facut doua-trei lucrari intr-un intreg mandat de patru ani batuti pe muchie si ti-ai batut joc de ele, intarziindu-le si/sau incropindu-le de tot rahatul. Vrajelile cu Clubul Colectiv lasa-le pentru cand vei da ochii cu nen-tu' Ponta, cel care s-a carat intr-un sfarsit acasa in urma lor! Clar?

Un comentariu:

  1. Poate ca ar fi cazul sa intrebi "marele Flutur" care sunt incompetentii care au gandit proiectul teatrului si proiectul Cornișa....Nu înțeleg de ce tace Portariuc.Prea mult bun simt strica in politica...Sper sa înțeleagă si Portariuc.Mizeriile aruncate asupra lui sunt total neadevărate,dar e treaba lui sa se apere.Cert este ca daca nu deții o televiziune sau un ziar nu poti sa-ti spui punctul de vedere.Se pare ca si jurnalistii ar trebui sa se uite in oglindaPacat ca STRADA nu cere si asta...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!