sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Primar de Cartea Recordurilor!


          Prins de elanul minirevolutiei pasnice din ultimele zile, am lasat pentru mai tarziu o seama de subiecte demne de a fi consemnate pe blogulet. Cel mai tare dintre toate, de departe, e faptul ca primarelul Porty practic nu are cum rata inscrierea in Guiness Book drept cel mai lenes edil al vreunei localitati terestre din intreaga istorie. Din preistorie, ce-i drept, avem mai putine informatii. Iar despre alesii altor civilizatii din univers vor sti una-alta abia urmasii urmasilor nostri. Deocamdata, Ovidelu' e number one detasat la capitolul inactivitate pe Pamant!
          Singurul efort notabil al primarelului de Botosani din 2012 incoace este acela de a semna, macar de 2-3 ori pe an, dispozitii de delegare a atributiilor catre viceprimari si alti subalterni. S-a adunat astfel truda inimaginabila de a fi mazgalit cu pixul macar de vreo zece ori hartiute prin care scapa de sarcinile din fisa postului. Cu siguranta il doare strasnic mana cu care si-a caligrafiat numele, dupa asa o munca titanica! Durere depasita, eventual, doar de cea pe care o resimte constant in zona turului pantalonilor: acolo simte el ca il doare de acest oras si de locuitorii lui. Iar asta e o suferinta cronica, devenita incurabila!
          Culmea durerii in cur a fost atinsa in urma cu cateva zile, mai exact pe 2 noiembrie, cand, abia intors din sejurul de peste o luna in America, ex-cowboyul Ovidelu' a semnat, fara vreo argumentatie sau justificare, o dispozitie al carei prim articol suna astfel: "Delegarea atributiilor primarului municipiului Botosani, cu exceptia celor delegate d-lui viceprimar Marius Buliga, administratorului public al municipiului Botosani, secretarului municipiului Botosani si personalului din aparatul de specialitate, catre dl. viceprimar Cosmin-Ionut Andrei, pana la data de 31 decembrie 2015". Uau! Ce-a facut, ma? Cum? Toate atributiile pasate altora? Bai, chiar toate-toate??? N-ai de gand nici macar sa mai treci din cand in cand pe la serviciu pana la anul? Bai, sigur? Chiar deloc-deloc?
          Pai.... nu! Si stiti de ce? Ne-a spus-o tot Porty, cu gurita personala: "Mi-am propus sa supraveghez personal lucrarile de la cele zece santiere din oras, ceea ce inseamna ca voi fi foarte mult timp pe teren". Hahahahaaaaaaaaa!!! Cum in tot orasul exista maxim 2-3 santiere, unde oricum nu se intampla nimic peste iarna, e clar ca sturlubaticul de Ovidelu' va disparea in ceata densa a "celor zece santiere", care sunt pur imaginare, carevasazica SF-uri. Ei, poftim! Cautati-l acuma pe primar pe niste "santiere" care nu exista si contabilizati-i "activitatea" science-fiction!
          Probabil ca la anul - adica atunci cand si-a propus el sa se mai intalneasca, macar formal, cu propriile atributiuni - primarelul va reveni, daca nu-i va fi si atunci prea lene (fiind palit de sentimentul de "fatigue" al lui Zgonea...), din lumea-i virtuala in cea reala, in care va dori sa fie reales de botosaneni. Mi se pare, insa, ca va fi cumplit de greu, cam spre imposibil asa, sa-l distingem prin ceata SF in care s-a bagat (si ne-a bagat pe toti!) de unul singur. Dupa care, fireste, puturosul asta de Ovidelu' va putea lenevi cat si cum pofteste, pana la sfarsitul zilelor sale de simplu cetatean, lipsit de orice atributie in vecii vecilor. Amin!

Un comentariu:

  1. Ma intreb in ce calitate va supraveghea lucrarile de pe acele santiere, tinand ca bucatele din functia de primar sunt impartite in cele patru vanturi?... In cazul asta, eu l-as lasa sa supravegheze prin gaurile de la gard.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!