joi, 19 noiembrie 2015

Mai avem sase luni!


          Devine plictisitor sa tot scriu de neavenitul primarel al Botosanilor, dar, practic, n-am de ales: omul se cere cu insistenta bagat in seama prin gogomaniile pe care le comite sistematic.
          Mai intai o observatie: si-a luat liber de la atributiile edilitare, delegandu-si TOATE atributiile pana la sfarsitul anului, pentru a face politica (prin campania de manipulare poreclita "Pace politica pentru... nu-s' ce bla-bla-uri"). Intrebare: in perioada asta de absenta totala in plan administrativ isi ia salariul, ala marit in primavara de Guvernul Ponta, de la primarie, adica din banii nostri, sau de la partid, adica din cotizatiile celor care il iubesc atat de mult, incat l-au ales deunazi in unanimitate (si in... contumacie, ca atunci se dadea cowboy prin America) presedinte executiv PSD?
          Mi s-ar parea potrivit - ca tot si-a facut el pupitru pentru conferintele de presa, cum a vazut ca are un anume Obama Barack de peste Ocean; apropo, ala nu face politica de la pupitrul prezidential, ci administratie! - mi s-ar parea potrivit, asadar, sa ne spuna to'arsu' primar de unde isi ia banii pentru perioada septembrie-decembrie 2015. Iar, daca sunt din bugetul primariei, sa ne explice si PENTRU CE, daca tot nu mai are nicio atributie!?! Ca n-ar fi deloc frumos sa constatam ca il platim doar ca sa-si pregateasca viitoarea campanie electorala, adica o chestiune care il priveste personal. Nu de alta, dar nu i-am trecut asa ceva in fisa postului cand l-am angajat!
          Si acum... gogomaniile cu care, spuneam, nu ne lasa nici sa respiram:
          1. Disperat ca va trebui, totusi, sa explice cum de n-a facut nimic din ce-a promis in 2012, Portariuc a declarat ca le va solicita procurorilor sa-i spuna daca exista vreun subaltern de-al sau cercetat pentru ceva in vreun dosar. Miza? Pur electorala, desigur: ca sa poata pretinde (absolut aberant logic, dar nu se impiedica el de chestii din astea...) ca "a curatat administratia locala de coruptie", asa cum manca rahat atunci cand cersea voturile botosanenilor. Idiotenia netarmurita a demersului a fost demascata imediat de profesionistii in domeniu, prin vocea purtatorului de cuvant al parchetului, procurorul Valeriu Chihaia: "Sunt informatii care nu pot fi facute publice, cum ar fi cele privind procedura din timpul anchetei penale sau procedurile judiciare". Chihaia a mai spus ca, oricum, primarul n-a trimis nicio solicitare scrisa parchetului, ci doar a spus public ca va face asa ceva. Adica obisnuita vorbarie goala portariuciana!
          2. Vrajeala in care incearca acelasi primarel jenant cu care ne-am pricopsit sa-si acopere esecul de proportii din buricul targului, recte reabilitarea ratata a Teatrului "Mihai Eminescu", a declansat reactia dura a proiectantului lucrarii. Prin vocea lui Romulus Eram, acesta a demascat lipsa totala de implicare in proiect, pe tot timpul derularii acestuia, a lui Portariuc: "Dupa un an si jumatate de activitati, intalniri si discutii in comandamente, asta nu are nicio treaba cu lucrarile de la teatru. Este in afara tuturor lucrurilor legate de derularea lucrarilor. (...) El nu a fost in niciun subiect implicat. Orice intalnire si orice discutie pe acest subiect a fost fara participarea primarului. Eu nu stiu care e rolul lui in primarie. Habar nu are care e rolul unui primar intr-o institutie administrativ-teritoriala si cum poate el sa participe la rezolvarea unor probleme care apar. Mai sta sase luni si pleaca. Pentru el administratia a fost un chin".
          Mai e ceva de spus? Da! Si pentru noi, botosanenii, administratia mimata de Portariuc a fost un chin. Mai avem sase luni pana-l trimitem acasa. Sa se joace pe unde-o vrea, cum o vrea si de-a ce vrea el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!