duminică, 29 noiembrie 2015

Functionarea statului? Un fel de barbut...


          Stau si ma-ntreb: duduia aia care a aflat din presa, acum o luna, ca a fost numita subprefect de Botosani cu ce se ocupa in prezent, cu ce-si umple timpul petrecut, pesemne, la birou? Banuiesc ca si-a luat deja prima leafa de "reprezentant al guvernului" pe aceste meleaguri. Oare ei ii este limpede pentru ce ia banii astia?
          Sau poate ca lui tanti Ilenuta Cosman continua sa i se para - ca si atunci cand a citit prin ziare ca va conduce netam-nesam acest judet - ca functiile astea publice sunt cumva asa, ca la loto: joci si, daca esti norocos la o extragere saptamanala, castigi. Sau ca la loteria lunara a bonurilor fiscale... Dupa care e normal sa te duci si sa-ti ridici, la fiecare chenzina, "premiul", platit din banii contribuabililor. Pentru ca - nu-i asa? - in acest mod functioneaza statul roman, ca o loterie! Daca preferati, e ca la barbut sau ca la table: trebuie doar sa-ti intre zarul. Ilenuta noastra a dat sase-sase si si-a facut poarta-n casa! Ma rog, in Palatul Administrativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!