joi, 22 octombrie 2015

Ca sa... ce?


          Patru ani irositi! Un mandat pur si simplu dezastruos pentru botosaneni, in care totul a incremenit la nivelul anului 2012. Si asta in cazul fericit in care starea lucrurilor nu s-a deteriorat. Zero progrese, zero realizari, zero sperante de mai bine! Vorbe goale si atat! Este bilantul anticipat al alesilor social-democrati de la primaria municipiului resedinta de judet, dar si al celor liberali de la consiliul judetean.
          Chiar in aceste zile, constatam ca primaria este condusa de la mii de kilometri distanta, prin comunicate sporadice, de plimbaretul primar-cowboy Portariuc. Rezultatele? Le stim cu totii. Nu ca ar fi fost vreo diferenta daca proaspat realesul presedinte executiv al PSD s-ar fi aflat efectiv in biroul din primarie... Poate ca i-ar fi fost mai usor, totusi, sa-si demita consilierul cu relatii in lumea interlopilor Corduneni pe care tot el il unsese ca sfetnic de nadejde cu cateva saptamani in urma. Asa, ala a apucat sa le explice unor jurnalisti cum nu exista, practic, nicio sansa ca marele esec portariucian numit Cornisa sa fie evitat printr-o finalizare la termen. Aaaaa, ca primarelul nostru va avea nesimtirea sa taie o pamblica la primavara, inainte de alegeri, la fel cum a taiat si Victor Ponta, mai an, la autostrada demolata acum, asta e alta poveste. O poveste care nu va mai pacali, insa, pe nimeni.
          La CJ, dezastrul din mandatul ex-Imparatului Turcanu continua in aceiasi parametri si dupa... abdicarea fortata a fostului lider liberal. Intarzierile colosale in derularea proiectului cu finantare europeana de la societatea de apa, starea jalnica a drumurilor, lasarea de izbeliste a depozitului ecologic de la Stauceni sau falimentul societatilor Ecosal si Parc Industrial sunt doar cateva exemple de abrambureala administrativa generalizata. Colac peste pupaza, se mai gaseste si interimarul Sorescu sa se rasteasca la primarii de comune care "indraznesc" sa ii ceara sa se tina de promisiunile lansate (mai mult sau mai putin iresponsabil) ori de cate ori PNL-ul a avut nevoie de voturile botosanenilor, fie la europarlamentare, fie la prezidentialele derulate in timpul actualului mandat.
          Mai putem vorbi de vreo minima preocupare a politicienilor nostri pentru dezvoltarea judetului? Nicidecum! Unica lor grija, acum, in preajma viitoarelor alegeri locale, este de a-si asigura locurile pe liste: la primarie, la consiliul local, la cel judetean... Viseaza, din nou, sa se instaleze confortabil, pentru inca patru ani, la butoanele administratiei locale. OK, baietasi, pricepem ca vreti inca un mandat, dar lamuriti-ne si pe noi: ca sa ce???

FOTO: Afis electoral USL, bun de pacalit votanti la ultimele alegeri. Ce-a mai ramas din personajele care se declarau "la dispozitia noastra"? NIMIC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!