miercuri, 7 octombrie 2015

Ai promis ceva? Fa!


          Extraordinara incapatanarea cu care primarul de Dangeni, Catalin Rotundu, forteaza autoritatile judetene sa isi respecte promisiunile si sa repare drumul care leaga comuna de restul lumii! Dincolo de partea de spectacol mediatic a gestului de a planta zeci de salcami in gropile din asfalt, incarcatura politica a initiativei primarului liberal este uriasa.
          Rotundu critica fatis, cu subiect si predicat, inactivitatea cronica a unor institutii coordonate din 2012 incoace de colegi sau sefi din chiar partidul sau. Satul de promisiunile conducerii liberale a CJ, ale directorului liberal de la directia de drumuri si poduri si ale directorului, de asemenea liberal, de la compania de apa-canal, Catalin Rotundu le transmite public tuturor acestora ca vremea demagogiei, a promisiunilor vesnic neonorate, a politicianismului de cea mai joasa speta a trecut! Fara a menaja nicicum minusurile flagrante ale puterii pesediste, tanarul primar nu ii iarta deloc nici pe ai sai. Toate astea fara a se dezice nicio secunda (ba dimpotriva!) de statutul sau de membru al PNL.
          Multiplicat la nivelul a zeci de unitati administrativ-teritoriale botosanene, un astfel de exemplu nu ar avea cum sa fie ignorat de liderii politici judeteni. Deocamdata, dupa cunostintele mele, numarul primarilor botosaneni dispusi sa-si sacrifice statutul politic pentru a-si face treaba in propriile comune si orase nu e unul impresionant. Cu siguranta, acestia pot fi numarati pe degete. Nu e mult, clar. Dar nu e nici putin! Important e ca astfel de edili exista. Sunt genul de oameni de care e firesc sa ne legam sperantele privind schimbarea reala a clasei politice.

P.S.: Mai exista in judet primari eficienti, cu realizari consistente, insa cea mai mare parte a acestora isi datoreaza succesele sforilor trase in culisele politice judetene si nationale. Compromisuri de tot felul garnisesc fiecare obiectiv bifat de acestia in propria comuna sau in propriul oras. De aceea mi se pare ca exemplul oferit in actualul mandat de Catalin Rotundu e cu mult mai mult de atat! Stacheta e ridicata peste nivelul cinic al zicalei "scopul scuza mijloacele". Si scopul in sine, dar si mijloacele prin care il atingi sunt la fel de importante!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!