miercuri, 21 octombrie 2015

Aceeasi atmosfera irespirabila


          Final de pauza pe blogulet! O pauza de mai bine de o saptamana, prilejuita de tot felul de chestiuni personale de rezolvat. Interesant e ca, atunci cand rasfoiesti presa unei perioade mai mari de 2-3 zile, parca nu mai au aceeasi relevanta toate nimicurile pe care, lecturandu-le in momentul publicarii, le-ai fi bagat ceva mai mult in seama. Na, se mai decanteaza lucrurile.
          Pe zona de care ma ocup cu predilectie, cea politico-administrativa, nu pot sa nu observ cum isi dau cu stangul in dreptul, fara intrerupere, actorii semnificativi. Pesedistii au ratat ridicol, din punctul meu de vedere, momentul unei pretinse relansari dupa secventa absolut penibila cu noul tatuc suprem Dragnea comandandu-le militareste tuturor, la congres, sa se scoale in doua picioare pentru nu-s' ce moment de reculegere. A fost ceva de genul: "Da, gata, suntem altii, care nu mai avem nicio treaba cu trecutul, cu comunismul, cu dictatura, cu Iliescu, cu mineriadele, cu nimic. Atata doar ca pe mine m-ati ales prin vot universal, dupa ce am candidat de unul singur, fix ca pe Ceausescu, iar democratia in partid ia sfarsit, iata, chiar din secunda zero, cand va comand eu ritos: Ia, hai, drepti! Vreau sa va ridicati! Nu ca va rog sau mai stiu eu ce politeturi. Nope! Eu, marele Liviu, vreau sa va ridicati acum! Iar voi, astia... percutati instantaneu, ca altfel va belesc". Jenant! A putut vedea imediat toata lumea penele negre, de sinistra cioara aborigena, ascunse sub vopseaua galbena, rosie si verde cu care se pictase un pretins papagal.
          De partea cealalta, "marii penelisti" ai natiei nu mai prididesc sa se laude ca fac curatenie in partid, fara a scapa in realitate de niciuna dintre figurile monstruoase (in ochii populatiei) cu care si-au garnisit din belsug randurile. Transferul de popularitate de la Herr Klaus e pe cale sa se epuizeze, neamtul insusi fiind in picaj liber, dupa aproape un an de mutenie la Cotroceni. Se mai gaseste sa traga la aghioase si consilierul prezidential Mihalache, spre deliciul (si lamurirea deplina...) a intregii natii! In plus, fie ca isi dau seama, fie ca nu, liberalii contorizeaza si deficitul de imagine al unor personaje de care, oficial, s-au rupt de ceva vreme, precum ultramediatizatii momentului, Basescu si Udrea. Dar, ma rog, e problema lor!
          Problema noastra este ca, din nou, nu prea vom avea de unde alege, nici in 2016, oameni normali la cap (si apucaturi!), in care sa putem avea un minim de incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!