duminică, 20 septembrie 2015

Toti o apa si-un pamant!


          Liberalii au anuntat in acest weekend, prin vocea raraita a Alinutei Gorghiu, ca ii vor reprimi in partid, cu bratele deschise, pe toti tradatorii care au migrat, in urma cu un an, la PSD. Cica partidul nu se poate descurca fara voturile pe care le pot aduce la anul alesii locali traseisti. O fi! Poate ca, intr-adevar, primarii si consilierii care s-au lasat ademeniti in 2014 de cantecul de sirena al partidului rosu sunt capabili sa atraga doua-trei procente in plus la scorul alegerilor. Reprimirea lor in partid si stergerea cu buretele a tradarii ordinare din toamna anului trecut dezamageste, insa, zeci de mii de simpatizanti ai PNL-ului.
          Cu ce sunteti voi, liberalii, dispusi, iata, la compromisuri de orice fel, mai buni decat social-democratii? Prin calitatea oamenilor pe care ii propuneti? Ma indoiesc. E suficient sa trecem in revista parlamentarii PNL de Botosani, comparandu-i cu cei ai PSD-ului, pentru a ne lamuri in aceasta privinta. Si atunci? Cu ce argumente veti veni, la anul, in fata electoratului? Cu teza clasica a "proastei guvernari" a celor aflati la putere in ultimii ani? Nici asta nu mai tine, dupa ce, cum-necum, chiar si cu o sumedenie de abordari paguboase (volumul minuscul al investitiilor publice si pomenile populiste situandu-se pe primele pozitii), Guvernul Ponta inregistreaza succese importante in plan economic.
          Nu v-ar mai fi ramas de oferit alegatorilor independenti decat o abordare mult mai morala a tot ceea ce inseamna politica si administratia in aceasta tara. Cu orice riscuri! Reprimindu-i pe traseisti de dragul catorva procente electorale, facand aceleasi compromisuri pe care le-au facut toate partidele romanesti de dupa 1990, practic ne asigurati cat se poate de ferm ca nu sunteti cu nimic mai buni decat stanga pesedista. Pur si simplu va bateti joc de patrimoniul de speranta intr-o schimbare reala constituit la prezidentialele din noiembrie. Ne dati cu flit tuturor, asigurandu-ne cinic ca in aceasta tara nu se va schimba nimic niciodata.
          Nu, aici, in Romania balcanica, lucrurile nu se vor apropia de normalitatea unei societati democratice functionale nicicand. Toti sunt la fel! O apa si-un pamant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!