luni, 14 septembrie 2015

Odioasa unanimitate pesedista


          Zilele astea, daca am priceput eu bine din stirile de pe site-urile locale, pesedistii bastinasi au avut fel de fel de alegeri interne: la tineret, la organizatia de femei, la cea municipala si tot asa. Discursuri pompoase, atacuri la adversarii politici, bilanturi glorioase, aplauze si, mai ales, colac peste pupaza, unire absoluta in cuget si simtiri, adica unanimitate la vot! U-na-ni-mi-ta-te! Peste tot!!! Un singur candidat, votat in unanimitate, la fiecare runda de alegeri! Ei bine, asta e, din punctul meu de vedere, pur si simplu uluitor! Cum fac astia, frate, de ajung sa isi doreasca functia de lider intr-o organizatie de sute sau chiar mii de membri doar cate unul singur??? Cum??? Ceilalti nu vor? Bai, da' chiar nici unul nu se vede pe sine cu o treapta mai sus? Nu se mai gaseste macar inca unul care sa vrea sa faca saltul in ierarhia partidului??? Uau!!!
          La liberali se mai trezeste cate un Viorel Coman sa viseze la cai verzi pe pereti, se formeaza mereu grupuri si grupulete care sprijina pe unul sau altul dintre candidati, se trag sfori pentru voturi in culise, e nevoie sa fie trimisi mesageri de la Bucuresti ca sa impace taberele rivale. Una peste alta, exista concurenta libera, reala, in partid, adica democratie interna! La PSD nici vorba de asa ceva! E pur si simplu incredibil!!! Nici macar in facaturile alea ingrozitoare de pe vremuri, organizatiile PCR, UTC si ce mai era atunci, nu exista unanimitate desavarsita la acest nivel! Doar la varful partidului, e drept, nu indraznea nimeni sa concureze, nici macar formal, cu Ceausescu. In rest, macar de ochii lumii, pentru a mima o viata de partid democratica, se gaseau intotdeauna mai multi membri care sa candideze pentru o functie. La PSD-ul de azi, dupa un sfert de veac de libertate, nu mai exista nici macar asa ceva! Si zau ca nu pricep de ce! N-are nicio noima! Crede cineva ca partidul transmite astfel in exterior cine stie ce imagine de forta, de unitate, de... alte aberatii de genul asta? Fals, tovarasi socialisti! Impresia este, clar, aceea de dictatura, de partid inchistat, de membri incatusati intr-o frica si o disciplina cazona imposibil de inteles intr-o lume libera. Cine si de ce ar mai dori vreodata sa se inscrie din convingere intr-un astfel de partid? Ce om liber ar putea simti vreun strop de simpatie pentru o structura care functioneaza pe principiul unanimitatii?
          Doamne, Dumnezeule, ce spectacol odios, de care as fi bagat mana in foc ca am scapat definitiv in urma cu 25 de ani! Am scapat pe dracu'! Si iar o sa se mire ipocrit, la tv, mai-marii pesedisti ca partidul este perceput ca urmas al PCR-ului, la fel cum se mira de imaginea de "partid al baronilor" si de cate si mai cate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!