joi, 17 septembrie 2015

Nesimtiti!


          Explozia recenta a apartamentului din Parcul Tineretului ne-a demonstrat inca o data cat de tare si unde anume ii doare pe jmecherasii de doi lei din fruntea primariei de botosaneni. Tripleta Ovidiu Portariuc-Cosmin Andrei-Marius Buliga s-a spalat pe maini de orice responsabilitate, prevalandu-se de faptul ca blocul cu pricina este proprietate privata. Asa, si? Nu va mai intereseaza chiar deloc-deloc ce li se intampla oamenilor de acolo, botosaneni ca si voi, ca noi toti??? In mod evident, NU!
          Abia dupa ce jurnalistii de la "Monitorul" (excelent editorialul lui Catalin Moraru!) si "stiri.botosani.ro" au relatat despre problemele locatarilor, executivul primariei a reactionat. Nu, nu va faceti iluzii ca ar fi catadicsit vreunul sa se deplaseze in zona pentru a vedea cu propriii ochi care e situatia si daca municipalitatea le poate fi cumva de ajutor celor afectati. Nici vorba de asa ceva! Vicele Cosminel a facut marele efort de a pune pauza jumatate de ora jocurilor pe calculator pentru a da o declaratie despre motivele pentru care el, Ovidelu' si Buliguta n-au absolut nicio strabatere in legatura cu urmarile exploziei produse la un bloc din orasul pe care il conduc: "Acolo unde nu avem proprietate nu putem interveni". Punct!
          Iata si ce gen de asteptari (naive...) ar fi avut de la edili locatarii care se lupta acum sa revina la normal cu propriile lor vieti: "De cand s-a intamplat nenorocirea asta nu ne-a ajutat nimeni cu nimic. Nu avem nevoie de bani, nu am nevoie sa-mi puna mie geamuri la apartament, dar vino, domnule, si ia gunoiul asta de aici, ca devine focar! Macar sa decoperteze peretii si restul facem noi. Nu am vazut niciun oficial local aici. Nici primar, nici viceprimar, de parca nu am fi cetateni ai orasului. A fost o vecina in audienta la domnul Buliga, dar n-a reusit sa intre". Ei, ce ziceti de asta? Nu numai ca n-au chef sa se deplaseze in zona, dar nici macar nu vor sa ii primeasca in audienta pe cei aflati in necaz!
          Cu sau fara legislatie explicita, proprietara sau nu, primaria lui Portariuc avea destule forme in care sa intervina in sprijinul celor afectati, daca i-ar fi pasat cuiva de ei. Curatarea rapida a zonei, mobilizarea angajatilor de la directiile si societatile din subordine pentru securizarea instalatiilor din apartamentul distrus, interventia pe langa inspectorii de specialitate pentru expertizarea in regim de urgenta a rezistentei blocului si chiar gasirea unei forme de ajutorare financiara exceptionala a celor care trebuie sa scoata bani multi din buzunare pentru a-si repara locuintele sunt doar cateva exemple de implicare a mai-marilor urbei. Nu a fost cazul de nimic din toate astea! Nici macar nu au dorit sa vorbeasca cu oamenii, sa se declare solidari cu ei, sa-i incurajeze. Absolut nimic! Pur si simplu nu le-a pasat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!