miercuri, 9 septembrie 2015

Greu si cu Sfanta Maria asta!


          * Tatal vedetei botosanene Silvia Chifiriuc a fost transportat ieri, de urgenta, la Bucuresti, pentru rezolvarea unei probleme de sanatate. Ceva pe la rinichi, din cate scriu site-urile de stiri, care, insa, n-au reusit sa se puna de acord si asupra destinatiei finale a pacientului: Fundeni sau Spitalul Militar Central. In fine, asta e, pana la urma, mai putin important. Ideea e ca omul ajunge la Bucuresti, si nu la Iasi, cu elicopterul SMURD, cum se intampla cu muritorii de rand. Iar explicatia nu poate fi alta decat sprijinul acordat lu' taticutu' socru de ginerica Petre Roman. Daca nu copiii, atunci cine sa te ajute la batranete? Asa ca tataia Haralambie, de la Vlasinesti, ajuns la venerabila varsta de 68 de ani, va reinvata sa faca pipi fara probleme cu ajutorul tinerelului ala bun dupa care si-a maritat fata, Petrica, de numai 69 de anisori batuti pe muchie. Poate-i recomanda juniorul, la externare, si vreo vopsea de par, ceva...
          * Greu si la amarastenii astia de primari de comune, pentru care se zbate acuma parlamentul sa faca pensii speciale, pe masura stresului si a eforturilor depuse, mandat dupa mandat, pentru comunitate! Muncesc saracutii pe rupte, pentru un amarat de salariu, ce abia daca trece de 3000 de lei. Si asta acum, dupa marirea substantiala din aceasta primavara! Niste sabotori nerusinati ai proiectului de lege s-au gandit sa demonstreze public, intr-un mod marsav, ca sarmanii primarei de la tara n-ar avea nevoie de drepturi speciale si au comis o marlanie infioratoare. Netrebnicii i-au spart casa primarului din Concesti, onorabilul domn Costel Nazare, si au dat sfoara-n tara ca au furat de acolo 98.000 de lei, adica aproape un milliard de lei vechi. Pai de unde sa aiba atata banet un biet primarel ca domnu' Nazare de la Concesti? Mai, oameni buni, da' chiar asa sa-i duca mintea pe neispravitii aceia de talhari? Sa ajunga ei sa minta cu nerusinare ca nea' Costel tine miliarde in casa, la saltea, cand sarmanul om abia daca are dupa ce bea apa, cu salariul ridicol de la primarie?
          * Fain de Sfanta Maria mica la noi in judet! Satenii din Copalau, scapati de muncile campului si de pascutul vacii in zi de asa mare sarbatoare, s-au holbat cu maxim interes, aproape de fix o ora pe ceas, la chilotii Andreei Balan, studiind pesemne in detaliu celebrele coregrafii puse in scena de vedeta: "Vezi, fa, Marcica, 'tu-ti ziua onomastica a cui te-o facut, asa se gioaca amu, modern, cu cracii pe sus, nu cum te-nvarti tu, ca curca, cand mergem la nunta! Iar atisoara aceea dintre chicioarele muierii se cheama bikini, fa, n-auzi, ca m-am saturat de gogosarii ceia din monton, lungi pan' la genunchi, pe care ti-i iei tu pe sub poale. Ia mai lasa-ma cu portul popular si cu traditiile mostenite de la ma-ta!".
          * Mai putin norocosi, voronenii n-au apucat sa se delecteze nici macar cu prestatiile strict vocale si cat se poate de traditionale ale solistului invitat sa urce pe scena, pe motiv ca respectivului i s-a facut rau, pesemne de la fumul de mici, si a fost dus de urgenta cu ambulanta la spital, sa cante cui o mai sta acolo sa-l asculte! Ori, poate, mai stii, avea omul vreo obligatie, ceva, de Sfanta Marie...
          * Un tanar taran din Sulita, peste deal de Copalau, marcat probabil de concertul Andreei Balan, a ajuns la spital cu fractura de penis. I s-a cam rupt de hramul din comuna vecina, cum ar veni. Bine, la spital, intrebat despre ce si cum, omul ce sa spuna? Cica s-a culcat normal si s-a sculat, pardon... trezit, ca n-avea ce sa se mai scoale, cu 'mneaei putin rupta. Mai stii? O fi visat balerinele Andreei si, obisnuit sa traga vanjos la coasa, asa, prin somn, o fi confundat uneltele din... gospodarie.
          * Simpatica si faza de la puscaria de la marginea targului, care n-are cu cine lucra pamantul din dotare, asa ca-l scoate la licitatie, ca sa-l dea in arenda cui o mai avea chef de munca in tara asta. Cum, dom'le, cu atatia detinuti incarcerati, n-are cine pune barabule in pamant? Iaca n-are! Si e logic sa fie asa, atata vreme cat puscariile s-au umplut de 'telectuali. Cand sa mai praseasca de-a' doilea papusoiul sarmanii oameni, daca toata ziulica sta si scrie carti? Asta-i cultura adevarata, bai, necioplitilor, nu aia de curechi si pintrijel!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!