vineri, 21 august 2015

Piruetele "titirezului" Portariuc


          Tot sunt bune si alegerile astea la ceva! Cand se apropie, isi mai amintesc si astia care ne conduc ca au de facut una-alta si pentru muritorii de rand, recte fraierii aia care au obligatia de a plati taxe si impozite pana le curge sange din nas, dar si dreptul de a pocni pe cate unul cu stampila, in cabina de votare, o data la patru ani.
          Primarelul Porty s-a banghit si el ca se cam apropie funia de par si se suceste cum poate, in regim de urgenta, la 180 de grade fata de primele trei sferturi de mandat. Portariucul de azi se dezice (implicit, nu explicit, ca inca nu s-a inventat politrucul care sa-si recunoasca prostiile si sa-si bage capul in cenusa) de fel de fel de trebi comise de Portariucul de ieri. Intr-o singura ziulica lasata de la Dumnezeu, asistam astfel la cateva "suceli" monumentale, demne de Cartea Recordurilor:
          * "Nu este obiectivul meu sa-l scot pe domnul Flutur de la Locativa", se jura acum Ovidelu', dupa ce, trei ani si jumatate, a tras toate sforile posibile si imposibile ca sa-l indeparteze (fara vreun motiv obiectiv evident!) pe fostul primar de la sefia societatii cu pricina. Ca n-a reusit nu trebuie sa ne mire, tinand cont ca nu i-a iesit nici macar "expulzarea" lui Eugen Turcanu de la conducerea DSPSA, care i-ar fi fost, teoretic, mult mai la indemana.
          * Porty someaza ferm, chipurile, constructorii de la Cornisa si teatru sa bage mare si sa incheie la termen lucrarile. Nu de alta, dar intram intr-o mlastina financiara uriasa, daca UE nu mai accepta prelungirea... prelungirii termenelor de finalizare a proiectelor finantate din bani europeni, dupa 1 ianuarie 2016!!! Asadar, dupa ce ani de zile ne-a tot prezentat procente futuriste de realizare a parcului de agrement, facandu-l sa roseasca pana si pe Gelu Ciubotaru, de la Electroalfa, care stia ca lucrurile nu stau deloc asa, primarelul nostru se spala gratios pe manusite si paseaza responsabilitatea pentru probabilul viitor dezastru bugetar pe umerii altora. Observati ca nu a mai facut-o niciodata pana acum (in al doisprezecelea ceas...) si ca nici macar acum demersul nu e neaparat unul serios, facut cu discretie, in scopul de a rezolva "pe bune" problema, ci unul de imagine, strict pentru urechile opiniei publice/electoratului, asadar in sunet de surle si trambite!
          * Centrul Vechi devine subit, brusc si instantaneu, la sfarsit de mandat, o prioritate absoluta pentru sugubatul Ovidelu', care se apuca de comis vizite in zona, brat la brat cu o intreaga ostire de jandarmi si politisti locali. I-auzi! Da' parca mai deunazi se dadea cu funduletul de pamant ca nu care cumva sa se tina Festivalul Verii acolo, ca-i de tot rahatul... Ca sa nu mai zic ca ignorarea totala a centrului din 2012 si pana acum a facut imposibila transformarea acestuia intr-un punct de maxim interes al Botosanilor, dupa modelul atator mari orase ale tarii. Acuma... moare de grija zonei cu pricina. Mai, sa fie!
          Ca sa rezumam, discursul electoral al lu Porty prinde a se contura destul de deslusit: 1. stiu, nu s-a facut nimic in oras cat am fost eu primar, dar de vina sunt altii; 2. dati-mi majoritate in consiliul local, ca eu nu recunosc ca am avut-o practic continuu si in acest mandat; 3. laptele si mierea vor curge in acest minunat targulet daca ma realegeti, fiindca, stiti deja, toate "realizarile" mele sunt la timpul viitor. Vesnicul viitor de aur!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!