sâmbătă, 15 august 2015

Magie neagra: Adevaratul McDonald's, expulzat din Romania de "Cobea din Botosani"


          Nu-i nicio noutate ca primarelul Porty ne vinde, in orice declaratie publica, pielea ursului din padure. In fond, asta a fost tot ceea ce a inteles el ca trebuie sa faca un ales al unei comunitati de 100.000 de suflete: sa vorbeasca discutii despre ce frumos va fi cand o fi sa fie... De realizat ceva concret, palpabil, vizibil cu ochiul liber? Nici vorba de asa ceva! ZERO ABSOLUT!
          Ultimele vorbe rostogolite despre viitorul luminos al urbei cuprind sintagme dragi urechilor de alegator (specie pe care Ovidelu' o crede, desigur, extrem de naiva!), precum "locuri de munca" si "investitii", toate astea legate de celebrul nimic, aflat intr-o eterna si fascinanta constructie, de la Cornisa. Primarelul de conjunctura al natiei botosanene uita, insa, ca o buna parte din tot ce atinge el cu vorbaria goala in care s-a specializat se preface de indata in colb, mai ceva ca-n basmele lui Petre Ispirescu.
          Asa se face ca nici n-a apucat bine "cobea" Portariuc sa se laude cu eforturile sale supraomenesti de a aduce McDonald's la viitorul parc de agrement de la Cornisa, ca s-a si aflat ca faimoasa companie iese cu totul de pe intreaga piata romaneasca. Magie neagra, nu altceva! Iata ca puterea vorbelor lui Ovidelu' depaseste cu mult arealul botosanean. Noi, cei de aici, ne-am obisnuit de mult ca orice cuvant, orice vorba, orice promisiune, orice proiect, orice idee, orice... orice marca "Porty" se traduce printr-un faliment sigur! Surpriza e ca "blestemul vorbelor goale" paleste nemilos si entitatile care n-au nici in clin, nici in maneca cu orasul nostru. Va dati seama cam in ce ceata s-au trezit americanii specializati in confectionarea industriala de hamburgeri cand au aflat ca tre' sa iasa de pe piata romaneasca, expulzati brusc de o forta necunoscuta. Ei, poftim: explica-le acum alora de peste Ocean ca de vina e o simpla propozitie rostita fara prea multa gandire, doar dintr-un banal impuls electoral, deci mincinos, de un anume Ovidiu Portariuc, de la Botosani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!