miercuri, 26 august 2015

Jocul de-a primarul al lui Porty, curmat de Curtea de Conturi


          Cheltuielile facute din banii publici de baieteii socialisti din fruntea primariei botosanene in 2014 i-au umplut de uimire pe inspectorii curtii de conturi. Asa pesedista cum e, institutia condusa la nivel central de nea' Nicu Vacaroiu n-a avut cum sa treaca cu vederea neregulile de ordinul miliardelor descoperite in bucataria primarelului Ovidelu'.
          Graitor despre cat de groasa e treaba cu curtea e faptul ca raportul (de sute de pagini!) a poposit pe masuta de joaca din birouasul lui Porty inca din luna mai, fara ca acesta sa simta nevoia sa scoata o vorbulita pe aceasta tema timp de trei luni batute pe muchie. A fost nevoie ca documentul sa ajunga cum-necum in presa locala, pentru ca Ovidelu' sa inceapa a baigui fel de fel de prostii despre sifonarea banilor botosanenilor, pasand raspunderea (s-o creada el!) pe umerii subalternilor din primarie si ai consilierilor locali.
          Mi-e greu sa cred ca justitia acestei perioade va reusi performanta de a "albi" toate cheltuielile dubioase comise de juniorii rosii din primarie. Dincolo de responsabilitatea juridica, insa, mi se pare ca manarelile grosolane semnalate de inspectorii curtii de conturi vor avea un semnificativ impact electoral. Nu ca mai era nevoie, dar acum chiar ca e clar pentru absolut toata suflarea cu drept de vot din acest oras pe mana cui au ajuns banii comunitatii. Ba chiar indraznesc sa pronostichez ca ispravile lui Ovidelu' nu vor putea fi trecute cu vederea nici macar de fartatii din PSD, care i-ar putea bara acestuia calea spre o noua candidatura in primavara ce urmeaza.
          Habar n-am ce alt personaj pot scoate din joben socialistii targului, dar, daca isi doresc sa mai aiba o farama de sanse la vitoarele alegeri locale, vor fi nevoiti (si inca in regim de urgenta!) sa inventeze ceva. Nu exclud, de pilda, ca dorohoianul Dolly, care nu se numara in niciun caz printre simpatizantii infocati ai lui Porty, sa-si imagineze o formula cu mult iubita (sic!) si stimata sa colega, senatoarea "fa, Doina", trimisa la inaintare pentru a da... piept cu rivalii din PNL. De urmarit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!