joi, 16 iulie 2015

Partidul din camara


          Partidele mari resimt violent, in aceasta perioada, convulsiile care preced campaniile electorale. Lupta pentru pozitii pe listele electorale de la anul se duce in culise, de unde razbat catre opinia publica, din vreme-n vreme, doar icnetele si gemetele inabusite ale unora dintre cei care incaseaza cate un cot in coaste sau un genunchi in testicule. De la bunii lor "colegi" si "prieteni", cu care isi disputa cascavalul, desigur...
          La fel de spectaculoase sunt si mutarile facute in ograzile minuscule ale partiduletelor de buzunar, cele care au membri cam cati ti-ar trebui ca sa umpli o jumatate de cabina telefonica stradala de pe vremuri. Apar si dispar tot felul de glumite poreclite formatiuni politice, care isi unesc impotentele sau, dimpotriva, se sparg in firimituri numai bune de ciugulit de prima gaina care se arata prin zona. ALD, PRU, PLR, PC, PER, MER, UNPR, FC, PMP, PNTCD si alte trompetele de acelasi gen cauta sa dea semne ca exista si ele, doar-doar vor atrage atentia cuiva.
          Culmea umorului politic aborigen a fost atinsa insa - cel putin deocamdata, fiindca gradina Domnului e atotcuprinzatoare... - zilele astea de o demisie anuntata de la conducerea unui partid care practic nu exista pentru crearea unui partid care sigur nu exista. Ca, daca ar exista deja, n-ar mai trebui creat! Marian Jurgiu, fost lider, cica, la PER, spune ca "mi-am dat demisia din functie si din partid, urmand sa ma dedic (ce mult imi place asta cu "sa ma dedic", cat de tare suna, hahahaaaaaaaa..., ca si ailalta, cu "imi asum") unui alt proiect politic local, Partidul Botosanenilor".
          Nu-i asa ca pare un "proiect politic" minunat? Desi cred ca mai potrivit ar fi ca Jurgiu sa incerce sa ia lucrurile si mai de la firul ierbii! Adica de ce sa nu faci Partidul Aleii Nucului? Sau, si mai aplicat, ce cusur ar putea sa aiba un Partid al Blocului B7, Sc. C, de pe Rotunda??? Mai gandeste-te, Mariane, nu te grabi! Nu "te dedica" chiar asa, la intamplare, unui "proiect politic", fara sa meditezi nitel asupra problemei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!