vineri, 31 iulie 2015

Micul Base de Botosani


          Caldura sufocanta din ultima perioada a dilatat pana si timpul dezbaterilor din consiliul municipal botosanean. Asa se face ca sedinta ordinara (sic!) de ieri s-a incheiat tocmai in pragul serii. Si nu oricum, ci dupa o cearta "ca-n vremurile bune" intre pesedisti si penelisti. Marul discordiei? Festivalul Verii! Al patrulea si ultimul scandal anual pe aceasta tema din mandatul primarelului Portariuc...
          In esenta, pozitiile celor doua tabere s-au pastrat aceleasi dintotdeauna: liberalii vor ca distractia sa se faca din sponsorizari, in timp ce tandemul Ovidelu'-Cosminel Andrei jinduieste la niscaiva paralute publice din buget pentru asa o tarasenie. Cu cat mai multe, cu atat mai bine! Ca si in 2014, treaba cu finantarea publica n-a tinut! Spre deosebire de 2014, insa, Porty nu mai are viceprimari de dreapta, pe care sa-i puna sa faca festivalul fara bani. Asa ca a decis ca mai bine o lasa balta anul asta (da-o-n ma-sa de distractie!), decat sa-i puna pe Cosminel si pe Buliguta sa faca ce-au facut Caty Lupascu si Iojenica Turcanu mai an. Pentru orice om normal la cap, nu poate sa nu apara intrebarea: bai, frate, da' aia cum au putut, iar voi, astia de-acuma, nici macar nu vreti sa incercati sa va zbateti, daca nu miroase prin zona a bani publici?
          Poate mai importanta decat banalele contre din consiliu este schimbarea de nuanta din declaratiile primarului. Porty o arde acum (si probabil va continua sa cante pe aceeasi tema pana in campania electorala de la anul) in stil Traian Basescu 2004: "Dati-mi si consiliu, ca sa va arat eu dupa aia ce pot!". Stiu si eu ce sa zic? Ceva ma face sa cred ca Porty nu-i ca Base la capitolul comunicare, tot asa cum "iarna nu-i ca vara", ca sa mai dam un citat celebru al unuia dintre cei doi. Mai exact, al celui care avea talentul de a lansa mesaje de forta pentru urechile alegatorului, chiar si cand spunea gogomanii. Iar genul asta de talent nu zace chiar asa, in fitecine, pe toate drumurile. Da'... mai stii?
          Daca-mi e permis un pronostic, mi se pare ca sansele ca Porty sa capete, dupa localele din 2016, o majoritate in consiliul municipal sunt destul de bune. Oricum, cu mult mai mari decat cele ca el insusi sa se poata bucura de o asemenea majoritate, din pozitia de primar, pentru inca patru ani, pana in 2020!!! Fiindca - nu-i asa? - atunci cand vii si ceri majoritate in consiliu, fara de care spui ca nu poti sa-ti derulezi proiectele, in subsidiar recunosti ca timp de patru ani n-ai facut mai nimic si, de fapt, cauti scuze pentru lipsa de performanta administrativa. Asa incat joaca asta de-a Traian Basescu e o sabie cu doua taisuri, Ovidelu', tata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!