miercuri, 26 martie 2014

Licitatie compromisa


          Astia micii din primarie, care sar de sapte metri in sus de fiecare data cand le reproseaza cineva ceva, indiferent daca au sau nu dreptate, inca n-au invatat, dupa doi ani de zile de frecat menta la birouas, cum se face o licitatie, astfel incat lucrarile de care orasul are atata nevoie sa inceapa la timp.
          Dupa ce s-au lovit batos cu caramida-n piept privind accesarea fondurilor pentru reabilitarea termica a trei bloculete din targ, Ovidelu' si Cosminel au plesnit zgomotos cu betisoarele-n rahatul moale si au uitat sa treaca in caietul de sarcini al licitatiei cu pricina un "mic" detaliu: "devizul cantitatilor de lucrari pentru invelitoarea blocurilor". Adica, nu li s-a parut foarte important cat mahleam din ala se pune peste scartul de pe peretii exteriori ai blocurilor "reabilitate", adica "anvelopate", adica "invelite". Cum sa nu te intereseze in ce consta "anvelopa", cand faci o licitatie de... "anvelopare"??? Pai, daca n-au construit nimic in viata lor, de unde dracu' sa li se para important asa un "detaliu nesemnificativ"?
          Gurile rele spun, insa, ca n-au uitat sa poarte, in culise, discutiile pentru un anume procent, asumat - neoficial, desigur... - de firma care se dorea a fi castigatoare a licitatiei. Semn ca juniorii au invatat temeinic doar partile cele mai "cool" ale unei licitatii publice. Acuma, tre' sa-i intelegem si pe ei: daca stii cum sta treaba cu parandaratul, de ce sa te mai omori cu firea privind lucrarea propriu-zisa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!