luni, 24 martie 2014

Despre "tzi". Cu tot calmul de care sunt capabil!


          Cum puii mei sa scriu despre noianul de lucruri rele care ni se intampla tuturor din cauza unei singure etnii - care, din nefericire, si-a uitat instinctele nomade, pripasindu-se definitiv (si) pe la noi... - astfel incat sa nu pot fi acuzat (aberant, de altfel!) de nu-s' ce discriminare? Pai, cred c-o sa le spun astora pur si simplu "tzi", cum le spunea si Gigi Becali cand venea vorba de Rapid! Nu-s tare mandru de modelul pe care am ajuns sa-l copiez, dar... asta e.
          Nu are niciun sens sa mai pomenesc de apucaturile "banale" ale celebrilor "tzi": scandalul continuu, galagia, mizeria, scuipatul semintelor, cersetoria, buzunaritul concetatenilor etc, etc. Pe astea le stim cu totii. Vreau sa invoc aici raul imens pe care trebuie sa-l suporte tot acest oras, neputand valorifica potentialul imens al Centrului Istoric din cauza acestor "tzi". Si mai vreau sa evoc declaratiile proaspete ale reprezentantilor regiei de apa, care au prezentat exemplul de-a dreptul incredibil al locatarilor de la "ghetourile" din Parcul Tineretului care, pur si simplu, in marea lor majoritate, nu si-au platit niciodata facturile la apa. Niciodata!
          Sunt limite de toleranta a unei intregi societati pentru un anumit segment al ei care au fost deja cu mult depasite de toti acesti "tzi", cu obiceiurile lor nesimtite. Pur si simplu, nu poti sa tolerezi unui grup, unei minoritati, oricui, absolut orice, la infinit! Si atunci, ca orice (fraier?) platitor de taxe si impozite in tara asta, vreau sa-i intreb pe toti cei pe care ii platesc ca sa imi reprezinte interesele prin fel de fel de institutii: mai, oameni buni, da' voi cand aveti de gand sa incepeti sa aplicati legile acestei tari, ca si pe cele strict locale, in relatia cu acesti "tzi"??? Sau ei sunt scutiti de la obligatiile si constrangerile valabile pentru noi, toti ceilalti? Vedeti ca ii discriminati grav iertandu-le la infinit toate blestematiile!!!

2 comentarii:

 1. Ciudat cum zicala "adevarul doare" inainte deranja pe cel caruia ii spuneai adevarul in fatza.
  Si atunci CUM am ajuns oare sa ne facem ca doare daca cineva spune raspicat adevarul despre "tzi" ???
  Vor sa nu mai fie ala un nume de rusine ? Asta e treaba lor , nu a mea sau a altcuiva !
  Vor sa fie mindri de neamul lor ? Ei trebuie sa actioneze in asa fel incit sa fie admirati si nu huliti !
  Adevarat grait-am ???

  RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!