miercuri, 13 noiembrie 2013

Castane sindicale pentru autoritati          "Dialog social sau proteste in strada? Decizia le apartine autoritatilor" - este denumirea, cat se poate de sugestiva, a actiunii organizate marti de sindicalistii botosaneni de la Cartel Alfa in locul pichetarii programate a prefecturii, consiliului judetean si primariei municipale. Initial, mi s-a parut ca inlocuirea mitingului public din Piata Revolutiei cu o invitatie la discutii "face to face" sindicalisti-autoritati este un nou semn de slabiciune a miscarii sindicale aborigene. Nici vorba de asa ceva! Fortati sa vina in fata a mai bine de doua sute de sindicalisti furiosi, prefectul Costica Macaleti, vicele CJ Gheorghe Sorescu si viceprimarita Catalina Lupascu au fost bombardati cu intrebari incomode.
          Invitat la emisiunea "Dialog deschis" pe care am realizat-o la Tele M, liderul Cartel Alfa Botosani, Marius Orosanu, a relatat cateva dintre momentele cele mai importante ale "meciului" cu mai-marii Botosanilor, pusi adesea in situatii penibile de sindicalisti. Absenta primarelului Ovidelu' Portariuc a fost aspru sanctionata de asistenta, dar si de organizatorii actiunii, care au postat un mesaj pentru edilul care a gasit de cuviinta sa-i ignore, desi promisese ferm (ceva gen "sa-mi sara ochii daca nu vin si eu!", ma gandesc...) ca va fi prezent la asa o treaba importanta precum dialogul social: "Rusine, Ovidiu Iulian portariuc!". Cu "p" mic, cum ii sta bine oricarui substantiv comun al limbii romane...
          Inlocuitoarea lui Porty, mult iubita si stimata liberala Caty Lupascu, l-a aparat cu strasnicie pe "aliatul" ei socialist din fruntea primariei, motivandu-i absenta mai ceva ca o diriginta de gasca de la sturlubaticii aia din clasa a XII-a B. Ba chiar, a gasit de cuviinta sa solicite rabdare din partea botosanenilor atunci cand a venit vorba de nenumaratele promisiuni neonorate din campania electorala a juniorului PSD. Cica Ovidelu' va face tot ce a promis, dar... mai incolo. Ei, sa mai spuna cineva acuma ca USL-ul nu functioneaza la Botosani!
          Cel mai mult a avut de suferit insusi prefectul Costica Macaleti, pus in fata unui gest pe care il facuse, cot la cot cu alti parlamentari PSD, inclusiv Victor Ponta, in timpul guvernarii lui Milica Boc: la momentul cu pricina, demnitarii socialisti (Macaleti fiind deputat) au sanctionat prin semnarea unei motiuni esalonarea pe trei ani a platii salariilor restante catre bugetarii care isi castigasera drepturile in instanta. Ei bine, ceea ce era "inadmisibil" si "de neconceput" pe vremea lui Boc se repeta in prezent, cand s-a decis o noua esalonare. Devenit, vezi bine, reprezentant al guvernului condus de Victoras pe aceste meleaguri, nea' Costica a fost fortat sa admita ca este si acum de aceeasi parere ca si in 2011, cum ca esalonarea platilor catre bugetari este o mare marlanie. Marlania pesedistului Ponta, de data aceasta. Foarte tare!
          Acuma, stau si ma intreb daca, miscat de nedreptatile suportate de botosaneni, Macaleti n-o fi pus mana azi-noapte pe telefon pentru a-i spune verde, de la obraz, premierului ca este un marlete ordinar si inconsecvent fiindca nu-si respecta promisiunile electorale, tepuindu-si alegatorii. Mai stii? Lasa pan' la constiinta, verticalitatea si curajul lui nea' Costica!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!