sâmbătă, 5 octombrie 2013

Recital Florin Turcanu. Inconfundabil!          Scriam pe la mijlocul saptamanii ca pe Imparatul Tzurky n-are cum sa-l tina mai mult de doua-trei zile "intelepciunea" de a-si tine gura in polemica fara sfarsit (si fara niciun sens) cu "aliatul" Porty. Ei bine, m-am inselat! M-am inselat lansand termenul de doua-trei zile, fiindca gura Majestatii Sale Imperiale a prins a vorbi mascari la adresa junelui socialist, in fata jurnalistilor, dupa doar 24 de ore de cand se jura ca de acum inainte il lasa pe adjunctul Ghita Sorescu sa se ocupe - exclusiv - de gestionarea scandalurilor din USL. Ce sa-i faci? Cam atat poate omul sa-si (ab)tina vorba. Si tot cam atat isi tine si... cuvantul!
          Asa ca, vineri dimineata, naravasa gura imperiala a prins a mesteca dupa cum urmeaza despre primarelul Ovidelu': "Ii cer public ca, in maxim o saptamana, sa-i convinga pe colegii despre care a facut vorbire (sa treaca din PNL in PSD - n.n.). Sa anunte el public ca au plecat din acest partid serios! Daca nu, inseamna ca isi baga codita si cauta cearta ca sa apara in presa. Daca nu ai nimic a spune, creezi circ si paine (sic!). S-a gandit ca daca PNL este cel mai puternic din Botosani, trebuie el sa-si bage codita in gard la PNL sa se certe". Bai, frate, greu cu astia doi! Si asa o vor tine pana in 2016! "Creand", desigur, doar "circ", fara nicio firimitura de "paine", in ciuda nazbatiilor rostite pe nerasuflate (si negandite...) de Tzurky.
          Care Tzurky, aflat in mare forma la bodoganeala plina de laudarosenie fara fundament, a continuat sa bata campii pe cateva teme. Mai intai a decretat plin de emfaza ca si-a descoperit vocatia de poliglot (asta va sa insemne - explic pentru Florinel... - vorbitor al mai multor limbi, deci nu te-am injurat!): "Daca tot ati observat, sunt un elev silitor si mi-am invatat lectiile de ani de zile, de cand am intrat in politica. Vreau sa mai merg in afara si sa vorbim in engleza, nu numai in romana. La inceput poate nu puteam nici bine sa vorbesc romaneste (constructia asta cu "poate nu puteam" e pur si simplu magistrala, ca si topica desavarsita - cea mai buna demonstratie de stapanire a limbii romane!!!), dar am invatat impreuna cu voi. Recunosc lucrurile acestea. Vreau intr-un an de zile sa vorbesc si in engleza, sa vedeti ca Turcanu poate!". Ei, nu mai spune! Eu unul abia astept s-o vad si pe asta! Am asa o presimtire ca alea zece-cinspe' cuvinte pe care-o sa le rostogoleasca Majestatea Sa in engleza dupa un an de truda o sa sune al naibii de... funny!
          Va imaginati, poate, ca delirul imperial s-a oprit aici? Gresit! Tzurky a tinut mortis sa ne anunte ca nu doar amicul Porty are pistol cu care sa se apere de... electorat, ci si el insusi. Inca din vremurile cand isi baga nasul (si picioarele) in politica: "Am pistol de prin '90 si ceva. Cand scoteam eu doi saci de bani intr-o zi din banca, altii nu stiau cum se numara banii. Trebuia sa ai si un pistol, sa te poti apara macar provizoriu, ca mare lucru nu puteai sa faci". Bravo, tataie, pardon, Majestate! Daca tot stii sa numeri atata amar de parale si sa tragi cu pistolul, ce-ti mai trebuie engleza?
          Ar mai fi de pomenit si bazaconiile legate de cum va arata functionarul public de indata ce se va produce marea descentralizare, iar institutiile judetene vor intra pe mana lui Turcanu, ori criticile furibunde la adresa noului proiect de cod rutier, de parca amenzile colosale de care se vorbeste acolo ar fi fost propuse de bunica-mea, nu de panarama aia de ministru liberal, Radu Stroe si... tot asa. Ce mai la deal, la vale? Recital memorabil Florin Turcanu! Ca uitaseram ce-i poate capul.

Un comentariu:

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!