joi, 31 octombrie 2013

Exces de gogomanie          Putem spune orice despre viata politica si sociala a Botosanilor, numai ca avem vreme sa ne plictisim nu! Fel de fel de faze simpatice ne pigmenteaza viata, din zori si pana-n noapte, asigurandu-ne circul cotidian, atat de necesar in lipsa painii, de care nu se mai ocupa nimeni.
          Distanta de mii de kilometri la care se afla, miercuri, directorul drumurilor si podurilor botosanene, Sorin Clim, participant alaturi de Majestatea Sa Turky I la semnarea hartiutelor de imprumutat parale pentru judet prin capitala Angliei, nu l-a impiedicat pe Sorinel sa se faca de cacao la el acasa, carevasazica la Botosani. Un raport al DJDP, cu semnatura marelui dom' derector, a fost postat pe site-ul prefecturii. Printre altele, aflam astfel ca "directia v-a avea la dispozitie ca personal de specialitate un numar de 110 persoane, 35 persoane DJDP Botosani si 75 persoane al firmei care v-a presta lucrarea de deszapezire". Uau! Cu atatea greseli gramaticale si cu o asemenea constructie a frazei, Sorinacio Clim ar fi incasat un minunat 2 cu steluta de la doamna invatatoare, daca ar fi fost vorba de o compunere de clasa a treia. Fiind director la nivel judetean, nu-si incaseaza decat leafa si primele aferente pozitiei, basca diurna pentru plimbari mai mult sau mai putin oficiale de-a lungul si de-a latul Europei. De spagi nu facem vorbire aicea, fiind atributul altor institutii ale acestei mirobolante tarisoare...
          In alta ordine de idei, la spitalul judetean ajung tot soiul de omuleti interesanti! O seama dintre astia, inclusiv unul de 80 si ceva de anisori, sunt innebuniti sa gaseasca o solutie pentru a-si mai lungi cat de cat p..., asta..., p...roblema dintre picioare. "Micutii", ca nu le putem spune altfel, se prezinta asadar de bunavoie la medic, in incercarea disperata de a suplini artificial lipsa de darnicie a mamei natura. Altii ajung la medic fara ca macar sa stie. Este cazul unui harnic tamplar din Stefanesti, adus la Mavromati direct din "campul muncii", in coma alcoolica. C-asa-i romanul cand se veseleste!
          Estimp, primarasii de comune n-au decat sa-si smulga parul din cap de grija paralelor pe care nu le vor mai primi de la magnificul Guvern Ponta dupa introducerea noului cod rutier. Ca atare, dupa ani buni de primareala, edilul Mitica Chelaru din Pomarla a ramas putin chel, fapt care nu-l impiedica nicicum sa-si clameze pasurile: "Amenzile sunt foarte mari si multi nu isi vor permite sa le plateasca. (...) Nu vom putea colecta banii din amenzi si ne vor taxa cand se va intocmi bugetul. O sa ne spuna ca avem banii din amenzi pe care trebuie sa-i colectam si apoi vom primi de la bugetul statului". Corect! Cam asta-i miza reala, ca doar nu intereseaza pe nimeni, de fapt, "disciplina in trafic".
          Demn de semnalat este si curajul finantatorului FC Botosani, Valeriu Iftime, care se declara public partizan al schimbarii grabnice a sefilor fotbalului romanesc, Nasul Sandu si Mitica Dragomir: "Eu vreau schimbare si la LPF, si la FRF. Dar poate patesc ca la revolutie, cand am fost singurul din oras care l-a votat pe Ratiu si toata lumea a ras de mine". Mie mi se pare ca nu-i cu "poate", ci cu "sigur". Iar asta inseamna ca ne vor rupe astia cu arbitrajele de-acum incolo. Calea de intoarcere glorioasa in B ne este larg deschisa!
          In fine, sa remarcam si al treilea sondaj pesedist lansat pe piata, referitor la modul cum vad botosanenii eventualitatea unui referendum de demitere a primarelului Porty. Simplul fapt ca au comandat si platit un astfel de sondaj ne arata fara dubiu ca se tem. Si, indiferent de manipularile sociologice, recursul la intelepciunea populara ne asigura ca "de ce te temi, de aia nu scapi!". Doamne-ajuta!

Un comentariu:

  1. Poate ca mesajul a fost transmis din Anglia in limba lui Will Shakespeare iar secretara l-a tradus cu google translation si cu "albisor"; parerea mea!
    Cit despre liniuta, aceasta e probabil un reflex profesional al celor de la djdtbt care au observat ca atunci cind politistii de la circulatie rutiera le cer sa traseze pe astfalt liniute in loc de linie continua fac si ei economie la vopseaua alba...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!