joi, 3 octombrie 2013

EDITORIAL: Europarlamentare cu miza locala uriasa          De mai bine de un an, din momentul alegerilor locale, cand oful acumulat in ani de zile impotriva lui Traian Basescu s-a revarsat brusc (si, in mare masura, nedrept!) asupra candidatilor locali ai PDL-ului, am avut suficient timp sa ne dumirim, macar intr-o oarecare masura, cu... ce le poate capul noilor alesi. Adica, orice s-ar spune, nu mare lucru! Nici Florin Turcanu la consiliul judetean si cu atat mai putin Ovidiu Portariuc in fruntea primariei municipale n-au rupt gura targului cu activitatea lor. Vorbaraie fara sir si fara noima aproape continua, promisiuni peste promisiuni, proiecte care vor deveni, poate, candva, intr-un viitor incert, realitate, dar fapte, realizari concrete ioc! Viata a devenit si mai grea pentru majoritatea botosanenilor sub guvernarea uselista, iar amarul acestei perioade va ajunge sa se reverse, cu primul prilej, impotriva politicienilor care ne-au pacalit inca o data.
          Vestea proasta in acest scenariu este ca viitoarele alegeri locale sunt abia peste trei ani. Pana atunci, vrem, nu vrem, ne convine sau nu, trebuie sa defilam cu Turcanu, cu Portariuc... Vestea buna - pentru ca exista si asa ceva, macar in zona in care noi, prostimea platitoare de taxe si impozite, putem ajunge sa ne platim si politele fata de politicieni! - vestea buna asadar este ca anul viitor este an electoral. Si, daca alegerile prezidentiale au avut dintotdeauna o miza pentru toti romanii, inclusiv pentru botosaneni, eu spun ca si europarlamentarele vor avea in 2014, in premiera absoluta, o importanta deosebita. Nu, nu ne va interesa foarte tare nici la anul ce eurodeputati vom trimite la Bruxelles si Strasbourg, cu atat mai mult cu cat nu va fi niciun botosanean pe o pozitie eligibila pe listele vreunui partid. In schimb, va fi o prima ocazie nemaipomenita sa le tragem cate una peste bot politicienilor care isi bat joc de noi la nivel local.
          Destinul politic al liderilor de partid botosaneni va depinde in mare masura de performantele electorale pe care le vor obtine in cele doua runde de alegeri de anul viitor. Si Florin Turcanu, si Ovidiu Portariuc - poate ceva mai putin Andrei Dolineaschi, a carui cariera politica pare a fi creionata din alte zone, mai oculte, si pe criterii care nu au de a face neaparat cu rezultatele obtinute in vreun tip de alegeri - sunt presati de la nivel national sa obtina scoruri foarte bune in 2014. Daca liberalii si/sau social-democratii vor inregistra infrangeri usturatoare la europarlamentare, pozitia in partid, la nivel national, a liderilor respectivi va deveni brusc extrem de subreda. Iata de ce mi se pare ca toate mizeriile pe care ni le servesc acum politicienii guralivi, dar impotenti, care ne conduc se vor intoarce impotriva lor mult mai repede decat de obicei, in tot cazul inainte de sorocul obisnuit, acela al incheierii mandatelor pe care le-au castigat in 2012. Iar asta, repet, este o veste excelenta pentru noi toti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!