miercuri, 6 martie 2013

Portariuc, nesatisfăcut de "contrele" Mihaelei Huncă          N-am înţeles niciodată ce reprezintă PES Activists România. Sincer, nici nu prea mi-am bătut capul, remarcând doar că e un soi de ataş la motocicleta politică a PSD-ului. Dacă nu mă înşel, acelaşi PES i-a oferit actualului primar de Botoşani, Ovidiu Portariuc, fascinanta oportunitate de a se îmbrăca, mai an, în ştiulete de păpuşoi şi de a umbla aşa slobod prin târg. Aşa încât am avut aşteptări mari de la noul "show" organizat de ciudăţenia de PES la Botoşani şi poreclit "Garanţia pentru tineret". Mai ales că se anunţase că la trebuşoara asta vor participa şi Porty, dar şi vicele Cosminel Andrei, consilierul Mihai Tincu şi şefa IŞJ, Mihaela Huncă. Din păcate, fantezia ăstora a secat şi nimeni n-a mai venit costumat în nimic spectaculos.
          Concluzia aburelii de la "Garanţia pentru tineret" a fost că tinerii nu au nicio garanţie. Pentru nimic! Singura dilemă a participanţilor a fost să paseze pisica moartă a lipsei de perspective a tinerilor dintr-o ogradă în alta. Portariuc s-a dat de ceasul morţii să demonstreze că sistemul de învăţământ este un mare rahat, cu sau fără moţ, iar colega sa de partid, hunca din fruntea educaţiei botoşănene, a bodogănit întruna despre ce mişto e să fii elev în ziua de azi şi despre cum te transformă sistemul în miezul din dodoaşcă. Din aşa o bazaconie de temă evident că n-au rezultat decât nişte clinciuri şi înţepături între pesedişti, Porty având dreptatea de partea sa (şcoala românească chiar e de rahat!), iar Huncă fiind mai rea de muscă, mai clonţoasă. Şi atât! Paradoxal, Ovidelu' n-a părut deloc satisfăcut de contrele Mihaeluţei, semn că aceasta mai tre' să exerseze aceste minunate execuţii, pentru realizarea deplinei armonii în partid. Cum spuneam, rezultatul bagicurelii a fost unul singur, dar cât se poate de cert: singura "garanţie pentru tineret" care se poate da ferm în acest moment este că nimeni nu le poate garanta tinerilor absolut nimic după absolvire! Ceva oportunităţi apar totuşi cumva, ca din neant, dacă se înscriu în partid. Că acolo nu-ţi mai cere nimeni nu-ş' ce competenţă. Dimpotrivă! Sau, dacă preferaţi, "din contră"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!