vineri, 1 martie 2013

Marionetele rebele din PDL          Teatrul de Păpuşi Vasilache din Botoşani a găzduit, vineri, o super-producţie pedelistă, în premieră absolută: "Marionetele rebele". În rolurile principale s-au aflat o mână de portocalii "de la centru", foste păpuşi obediente ale păpuşarului şef Traian Băsescu, care acum joacă rolul unor marionete ce se revoltă împotriva celui care le-a dat viaţă pe scena politică în ultimul deceniu: Vasile Blaga, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur şi încă vreo doi. În piesă au mai fost distribuiţi şi o mulţime de botoşăneni, majoritatea de umplutură, adică, dacă vreţi, în rolurile care li se potrivesc ca o mănuşă de când sunt ei. Singurul botoşănean cu rol principal s-a dovedit a fi fostul deputat Stelică Strugaru, care a interpretat magistral rolul de clovn al reprezentaţiei. Ce să mai vorbim? A ieşit o comedie de numa'-numa'!
          Vasilică Blaga, cel care joacă (destul de prost, conform criticilor) rolul liderului marionetelor rebele, a dat în bâlbâială atunci când i s-a cerut părerea despre viitorul primarilor PDL care au susţinut candidaţi ai USL-ului la alegerile parlamentare: "Cei care s-au afişat cu alţii, eu nu cred că mai pot constitui motoare locale ale PDL-ului. De aceea, părerea mea este că va trebui să ne reorganizăm acolo, dar i-o putem plăti şi domnului primar. Mulţi dintre ei aşteaptă pur şi simplu să îi dai afară, ca să se înregimenteze în altă parte. Noi nu vom milita împotriva colectivităţilor locale, dar avem la rândul nostru echipa de consilieri care îl pot corecta şi pot clădi viitorul candidat de primar, astfel încât să plătească şi el. Sau pur şi simplu îl putem da afară şi eu aş opta pentru varianta a doua". Ştiu că nu se înţelege mare lucru, dar putem să ne dăm şi noi cu presupusul despre ce-o fi vrut să spună Vasilică. În mod sigur e ofticat rău pe primarii care au trădat partidul la parlamentare. La fel de sigur, vrea ca ăştia, primarii, să păţească fel de fel de nasoale. Aşa că omu' pare să explice că, dacă-i dai afară din partid, le faci un bine, deci nu trebuie daţi afară sub nicio formă! După care îşi dă graţios cu stângu-n dreptul şi bagă faza cu "varianta a doua", cea a excluderii imediate. Ca să vezi ce va să însemne un om hotărât, dintr-o bucată! Sau două...
          Dar să-l lăsăm pe Blaga, cu răsucelile sale, şi să ne concentrăm un pic asupra rolului interpretat senzaţional de Stelică Strugaru. Trei momente care au entuziasmat spectatorii:
1. Prima şi prima dată, Stelică dă dovada capacităţii sale inegalabile de analiză şi de sinteză, punând punctul pe "j" în privinţa dezastrului de la alegeri: "De asta am pierdut noi alegerile, din cauză că peştele de la coadă se curăţă, dar de la cap se-mpute!". Uluitor! Nemaipomenit! Magnific! Şoc şi groază, doamnelor şi domnilor! Politica mondială nu va mai putea fi nicicând la fel, după descoperirea epocală a lui Strugaru. Revoluţie planetară! Băăă, legumelor, voi pricepeţi? "Peştele se la cap se-mpute!". Genial, ce s-o mai ardem prin bălării! Nu mi-ar fi dat prin cap niciodată!
2. Ceva mai la vale, acelaşi copleşitor Stelică din Darabani rupe sala, nu altceva, cu o replică demnă de Shakespeare. De fapt, şi Hamlet ăla e la pitici faţă de Stelică: "Dacă PSD-ul, în '90, avea deviza 'Marea privatizare, cine fură, ăla are', la noi a fost altă deviză: 'Votaţi-ne pe noi, că vă luăm şi ce mai aveţi, pensiile şi salariile'!". Băi, e uriaş Strugaru ăsta, să-mi trag basca! Cum a putut el să priceapă fenomenul... Zău dacă nu!
3. Cireaşa de pe tort, încununarea monumentală a întregului show de păpuşi, i-a aparţinut aceluiaşi Stelică: "Să mor dacă am dus din politică un leu acasă! Am făcut-o din plăcere, am avut de dus o cruce şi o voi duce în continuare". Ei, spune şi tu: dacă omu' se jură că să moară el şi să-i sară ochii din cap, mânca-ţi-aş, că n-a furat în mandatul de deputat nimica-nimicuţa, parcă poţi să nu-l crezi? Ştim, Stelică, tată, ştim cât se poate de bine, tu nu eşti o curvă (politică) de aia ordinară, care se prostituează pe doi lei pe centură, tu o faci întotdeauna "din plăcere"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!