vineri, 15 martie 2013

Florin Ţurcanu e ca pliculeţele de Jacobs: trei în unul!          În afară de trei-patru pesedişti, care încă ne mai vând gogoşi fierbinţi despre reabilitarea în acest an a drumurilor spre Iaşi şi Suceava, nici măcar politicienii din arcul guvernamental nu mai cred într-un asemenea miracol.
          Într-un interviu pentru stiri.botosani.ro, ex-securistul social-democrat Mihai Darie se declară indignat de starea drumurilor noastre, dar şi lansează, în premieră, un termen cel puţin interesant pentru rezolvarea problemei: "O să ajungem să credem că în timpul vieţii noastre nu se poate întâmpla nimic bun pentru drumurile din Botoşani". Păi, în cazul ăsta, nici nu mai ştiu ce poate fi în mintea botoşănenilor get-beget (nu a celor "adoptaţi", care-şi fac veacul, de fapt, la Bucureşti) atunci când or da ochii cu matale, dom' colonel (în rezervă sau... nu), şi ţi-or ura cu gura plină "sănătate!" sau "viaţă lungă!". Or fi ei sinceri, murind de dorul lu' matale? Or fi ipocriţi, amintindu-şi că iar tre' să-şi schimbe bucşele, capetele de bară şi telescoapele?
          Liderul liberal Florin Ţurcanu nu mai dă nici el nici măcar o ceapă degerată pe şansa începerii lucrărilor de reabilitare a drumurilor naţionale în acest an: "Sunt convins că anul acesta nu primim bani pentru drumurile naţionale". Măcar sinceritatea lui Ţurky este de apreciat. Simpatic, în cazul preşedintelui CJ, este modul cum pune problema atunci când i se aminteşte de ideea cu intrarea în greva foamei, dacă guvernul Ponta nu rezolvă repejor problema drumurilor botoşănene: "Legat de greva foamei, da, am spus acest lucru, îl susţin, dar, pe lângă preşedinte de CJ, sunt om şi om politic. Am avut o discuţie la nivelul PNL la Bucureşti şi am stabilit că nu este normal şi corect ca într-un guvern USL eu să fac teatru. Eu nu am luat-o ca un teatru, am luat-o ca o obligaţie a mea, dar nici nu pot să îmi pun partidul în cap, să spună că Ţurcanu nu mai respectă deciziile partidului. Şi am renunţat".
          Clar! Nici nu prea avea de ales dom' preşedinte! Păi, ia gândiţi-vă un pic: el nu este un simplu cetăţean, ca noi toţi, el este un fel de "trei în unul" şi recunoaşte cu dezinvoltură treaba asta. Este (mai bine spus "sunt") preşedintele de CJ, omul şi omul politic, dacă am reţinut eu bine, care convieţuiesc într-un singur trup, ce-i drept suficient de spaţios. Şi atunci, democratic, orice decizie se ia cu majoritate. Preşedintele de CJ Ţurcanu ar fi fost de mult în greva foamei pentru drumuri, însă nu au fost de acord omul politic Ţurcanu, "ca să nu-şi pună partidul în cap" şi "să nu facă teatru" şi nici omul Ţurcanu, probabil fiindcă s-a speriat de cât de greu e să nu mai mănânci nimic atâta amar de zile, de dragul asfaltului. S-a supus problema la vot şi preşedintele de CJ a fost învins clar de omul din el, coalizat cu omul politic. Cu un vot de doi la unu, ideea de intrare în greva foamei a fost respinsă. Democratic! Oricum, din punctul nostru de vedere, pare să fie foarte util să aflăm, la fiecare declaraţie a lui Ţurky, care din cei trei în unul vorbeşte. Sau câţi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!