luni, 18 martie 2013

Alo, politicienii, se aude? Noi NU vrem regionalizare!!!          Mult stimaţii şi iubiţii politicieni care nu mai ştiau cum să se milogească de noi anul trecut ca să îi votăm se bat cu pumnii în piept mai ceva ca Tarzan, omul junglei, pentru tot soiul de mărunţişuri care n-au nicio legătură cu viaţa noastră, dar dispar ca măgaru-n ceaţă când vine vorba de chestiuni realmente serioase şi importante. Cel mai elocvent exemplu este cel al drumurilor botoşănene, care arată catastrofal de mai bine de un deceniu şi pentru care niciun "mega-politician" aborigen nu poate face nimic. Cum nu face nimeni nimic nici când vine vorba de tăiat salarii şi pensii, de taxa pentru energie verde trecută în facturile de la curent ori de introducerea impozitului agricol pentru o ţărănime pauperizată. Dar despre astea am mai vorbit pe ici, pe colo, aşa că vă propun un alt subiect, zic eu, chiar şi mai relevant: cel al regionalizării!
          E absolut limpede pentru toată lumea, cred, că botoşănenii nu vor avea decât de pierdut din povestea asta. Toate deciziile importante se vor lua în viitoarea capitală a regiunii, foarte probabil la Iaşi, iar actualul judeţ Botoşani va fi lăsat (şi mai) de izbelişte. A auzit careva de vreun om politic local (dintre foştii şi viitorii cerşetori de voturi...) care să pună bazele unor manifestări organizate împotriva regionalizării? Nici eu! În fond şi la urma urmei, toţi ăştia care se bagă-n seamă în fel de fel de funcţii publice sunt reprezentanţii noştri, iar interesele noastre - pentru care ar trebui ca ei să se bată cu toate mijloacele care le stau la dispoziţie! - sunt ca judeţul să nu dispară, iar deciziile care ne privesc să fie luate aici, şi nu aiurea.
          Mă doare-n cot de ceea ce cer, de la mii de kilometri distanţă, alde Baroso and comp. Ce ştie Manuel Durao (şi cum îi mai zice lui ăla, că are un nume de juma' de pagină...) de nevoile mele? Iar povestea cu râurile de bani europeni care se vor revărsa asupra regiunilor sunt bune de adormit copiii. În actualul judeţ Botoşani, fondurile lui peşte în cel mai fericit caz (doar) se vor înjumătăţi, după regionalizare. Aaaa, da, se vor dubla sau tripla la Iaşi, dar asta nu mă încălzeşte cu absolut nimic. Aşa că, măi oameni... politici, că era să vă spun "buni" şi chiar că nu e cazul, ia puneţi şi voi o dată mână de la mână şi faceţi ceva realmente util pentru "prostimea" care v-a votat, punându-vă de-a curmezişul rahatului ăsta de regionalizare! Că şi familiile voastre vor avea de bătut de acum încolo drumul până la Iaşi pentru cine ştie ce adeverinţă banală...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!