miercuri, 13 martie 2013

Ademenit de Şpagă, boss-ul CNADR ajunge la Botoşani          Hopaaa! Şeful ăl mai mare de pe la drumurile naţiunii române, Mircea Pop, a catadicsit, până la urmă, să-şi aburce fundul gras într-un jeepan şi să dea o fugă până la "ţărănoii" ăia din Botoşani, că prea fac scandal, de vreo zece ani încoace, că le trebuie şi lor nu-ş' ce drumuri. Fiind vorba de baştanul CNADR, adică al companiei de topit anual miliarde de euro din banii publici pentru făcut drumuleţe pe care nu le vede nimeni niciodată, Pop nu putea fi însoţit în aşa o deplasare extremă spre colţul din dreapta sus al hărţii decât de Şpagă. De Miky Şpagă, mai exact, alias senatorul uneperisto-pesedist Şerban Mihăilescu! Păi, fără Şpagă nici măcar nu se poate discuta de vreun drum, nu?
          Buuun! Şi ajunge grasul ăla la prefectură, venind dinspre Târgu Frumos, şi ce credeţi că-i vine-a scoate prima şi prima dată pe guriţa-i îmblănită? I-auzi: "Din ce auzisem înainte, credeam că e mai rău, dar sunt lucruri care se pot ţine sub control. O să reparăm drumul ăsta. E cu gropi, dar o să-l reparăm". Adică, în traducere liberă, o să-l mai cârpească CNADR-ul pe ici, pe colo, eventual cu cataroaie din alea unse cu un fel de mahleam gălbui, pe care le tot plantează fără niciun spor pe drumurile naţionale din judeţ de când s-a topit zăpada încoace... Băi, umflatule, 'tu-ţi jeepăletele mă-tii, adică pentru noi, pulimea din rahatul ăsta de judeţ de mâna a treia, e bună şi arătura aia desţelenită pe care ne rupem maşinile de ani de zile, nu?
          Şi asta nu-i tot. Bărbosul a continuat cu dezinvoltură prosteala pe faţă, vorbind cuvinte inteligente (şi goale!) despre celălalt drum de belea din judeţ, cel spre Suceava: "Acest drum are şi constructor. Ne trebuie bani. Să vedem la rectificarea din iulie. Dacă nu, la începutul anului viitor". Ăsta ne spune că să nu ne mai buricăm atâta, că treaba-i ca şi rezolvată. Există şi filă de buget, există şi constructor... Mai trebuie "doar" parale. Tocmai, tataie! Exact asta spuneam şi noi. Iar alocarea paralelor stă fix în vârful pixului lu' matale! Adică locul în care te doare pe tine de noi. Ei, na! Ce mare scofală dacă n-or fi bani nici la vară? Mai e şi 2014, şi 2015... Ia vedeţi-vă de treabă, băăă, moldovenilor! Ia vedeţi, că poate, la iarnă nu vă mai trimit nici măcar freze din alea cu cauciucuri de vară dacă mai guiţaţi mult!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!